Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Home 22 aug 2020

Nieuwe 4K-televisie nodig? De 5 beste opties onder de €650!

Wie opzoek is naar een nieuwe televisie in 2020, moet eigenlijk wel voor een 4K-televisie gaan. De kwaliteit van het beeld is een dusdanige verbetering, dat je de upgrade gelijk goed kan doen. En daar hoef je echt geen duizenden euro’s voor neer te leggen. Sterker nog: het kan een heel stuk goedkoper.

In dit artikel zetten we de 5 beste 4K-televisies voor je op een rijtje. Deze modellen zijn niet duurder van €650. Sterker nog: de duurste in de lijst tikt de €629 aan. Dit waar de goedkoopste in de lijst je slechts €360 kost. Laten we beginnen!

4K-televisies: de 5 beste modellen onder de €650

Wie wereldschokkende functionaliteiten, een verbazingwekkend geluid of een gigantisch scherm zoekt in een nieuwe televisie, die gaat niet slagen met deze modellen. Maar de mensen die simpelweg opzoek zijn naar een goede 4K-televisie voor niet al te veel geld (lees: duizenden euro’s), die vindt hier misschien nog wel zijn nieuwe aanwinst.

Dit zijn volgens ons de 5 beste 4K-televisies onder de €650. De lijst staat niet op volgorde, het zijn gewoon alle vijf toppers!

#1 Philips 50PUS6703

4K-televisie
De 50PUS6703 van Philips (Afbeelding: Philips)

De Philips 50PUS6703 wordt geroemd om wat hij in deze prijsklasse te bieden heeft. We hebben te maken met een 50-inch 4K LCD scherm dat zeker weten indruk weet te maken. Het scherm biedt een prachtige variatie aan kleuren en de manier waarop hij details toont is indrukwekkend. Daarbij is deze 4K-televisie voorzien van Ambilight. Dat houdt in dat er lichten achter de televisie verwerkt zijn die meegaan met de kleuren van het scherm. Zit je dus naar een besneeuwd landschap te kijken, dan wordt het achter de tv ook wit. Ga je over naar de zomer, dan wordt de achtergrond groen.

Het enige probleem is dat er qua interface niet heel veel boeiends te vinden is. Er zijn genoeg apps waarmee jij je favoriete content streamt, maar de menu’s zijn wat verouderd. Dat geldt overigens ook voor de afstandsbediening. Daarbij kan het beeldscherm een fantastisch beeld afleveren, maar daarvoor moet je wel echt de juiste instellingen vinden. Lukt dat niet, dan zal het beeldscherm je redelijk in de steek laten.

De Philips 50PUS6703 is een heerlijke 4K-televisie en kost je €599,95!

#2 Samsung UE55TU8000W

4K-televisie Samsung
Samsung TU8000 (Afbeelding: Samsung)

De Samsung UE55TU8000W is een 55-inch 4K-televisie met een LED scherm. De serie zit nog net onder de QLED serie van Samsung en weet, zeker qua prijs, heel veel indruk te maken. De 4K-televisie is de duurste van de lijst, maar heeft ook simpelweg het meest te bieden naar ons idee. Naast het feit dat het geluid alles behalve zoden aan de dijk zet en het scherm niet ontzettend helder is, valt er vrij weinig op aan te merken.

Het scherm van de Samsung UE55TU8000W is voorzien van een briljante HDR functie, een arsenaal aan heldere kleuren en toont opvallend veel details. De interface is zoals we gewend zijn van slimme tv’s van Samsung en ook de beschikbare apps zijn hetzelfde. Er valt dus genoeg te zien. Zowel qua details en kleuren, als qua content.

De Samsung UE55TU800W tik je voor €629 op de kop!

#3 HiSense H55B7100

4K-televisie HiSense
De HiSense H55B7100 (Afbeelding: HiSense)

HiSense is in Nederland een minder groot merk dan in het buitenland, maar alles behalve populair. Het bedrijf weet vaak indrukwekkende televisies af te leveren voor een zacht prijsje. Dat geldt ook voor de HiSense H55B7100.

De 4K-televisie is voorzien van een LCD scherm, maar dan wel met directe LED backlight. Ook is er ondersteuning voor HDR10 te vinden en dat merk je. Naast het volgeladen Roku platform geeft de HiSense H55B7100 een strak en dynamisch beeld. Daarnaast is de manier waarop deze 4K-televisie het beeld vergroot indrukwekkend. Heel erg scherp is dat beeld overigens niet en in de zwarte delen van het scherm is een stuk minder detail te vinden. Maar goed, dankzij het bijbehorende prijskaartje kun je niet anders dan dit een goede deal noemen.

De HiSense H55B7100 kost je €481!

#4 Samsung UE43RU7020

4K-televisie Samsung
De Samsung UE43RU7020 (Afbeelding: Samsung)

Samsung houdt deze lijst aan twee kanten zijn greep. De Zuid-Koreaanse fabrikant maakt niet alleen de duurste, maar ook de goedkoopste televisie uit deze lijst. Die laatste doet het met de Samsung UE43RU7020. Een 43-inch 4K televisie met een LED scherm. De slimme TV biedt onder andere ook ondersteuning voor HDR10, HDR10+ en HLG. Hierdoor weet het beeldscherm HDR uitstekend toe te passen en worden ook veel details en kleuren getoond. Helaas zijn die kleuren overigens niet altijd even on point en is de nauwkeurigheid zeker merkbaar.

Maar het uitstekende slimme platform dat deze Samsung 4K-televisie weet te bieden en het prijskaartje, is deze deal zonder twijfel de moeite waard. Ook al moet je echt een soundbar of externe box hebben voor je deze televisie in gebruik neemt.

De Samsung UE43RU7020 kost je €360!

#5 Panasonic TX-40GX800E

4K-televisie Panasonic
De TX-40GX800E van Panasonic (Afbeelding: Panasonic)

Panasonic is uiteraard ook een grote speler op dit gebied en niet alleen in het hoge segment. De Panasonic TX-40GX800E is wat dat betreft een mooi voorbeeld. Deze 4K-televisie is voorzien van een indrukwekkende LCD scherm, HDR 10, HDR10+, Dolby Vision en HLG. Het resulteert in een uiterst scherp beeld met indrukwekkende kleuren. De HDR ondersteuning is wat dat betreft ook helemaal tip top in orde, waardoor het kijken van content uiterst prachtig is.

Het enige grote probleem van de tv is dat de audio niet heel veel indruk weet te maken. Daarnaast zijn er aardig wat berichten over de onnauwkeurigheid van de details zo nu en dan.

De Panasonic TX-40GX800E kost je €549!

4K-televisies gemist?

We hebben vijf ontzettend goede modellen voor je uitgezocht, maar het kan altijd zo zijn dat jij er eentje mist. Mocht dat het geval zijn? Laat het ons dan weten op onze Instagram-pagina of via [email protected]!

Dit artikel is voorzien van affiliate linkjes. Dat houdt in dat wanneer jij via een van deze linkjes een product koopt, dat wij een klein percentage krijgen. Voor jou verandert er niet zo veel, alles blijft hetzelfde. Het enige verschil is dus dat wij ook een beetje mee verdienen aan jou aankoop. Vind je dat he-le-maal niets? Dan staat jet het uiteraard vrij om het via een andere weg te kopen! 

Reageer op artikel:
Nieuwe 4K-televisie nodig? De 5 beste opties onder de €650!
Sluiten