Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Uncategorized 8 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

5 AliExpress lenzen voor je smartphone camera: van telescoop tot microscoop

AliExpress staat bekend als website waarop je werkelijk alles kunt kopen. Tussen alle vreemde items staan soms, heel soms, ook handige gadgets. Handig of niet; alle gadgets worden verkocht voor een onmogelijk kleine prijs.

Doordat er veel (heel veel) producten op de website te koop aangeboden door ontelbaar veel verkopers is het niet altijd makkelijk om het juiste item te vinden op de Chinese webshop. Maar maak je niet druk, dit werk doen wij namelijk graag voor je. Deze keer hebben we 5 lenzen op een rij gezet als extensie van je smartphone camera.

Set met verschillende lenzen

Tegenwoordig heeft een beetje smartphone een fatsoenlijke lens en verschillende instellingen. Alleen heeft niet iedereen de meest nieuwe smartphone. In dat geval kun je een paar honderd, of meer dan duizend, euro uitgeven aan een nieuw toestel. Al is een eurootje voor een paar lenzen ook geen verkeerd idee. Al verbetert deze de kwaliteit van je camera uiteindelijk natuurlijk niet.

smartphone camera lens
Set met lenzen (Afbeelding: AliExpress)

0,96 euro

AliExpress topper: telescoop voor op smartphone

Heb je de laatste bloedmaan niet goed kunnen zien? Bestel dan alvast een telescoop als deze voor op je smartphone om de volgende in ieder geval niet te missen. Een bloedmaan is zeldzaam dus Ali is vast ‘snel’ genoeg met het bezorgen van je pakketje. Deze mini-telescoop heeft een klein statief en een houder voor je smartphone.

telescoop lens AliExpress
Telescoop lens (Afbeelding: AliExpress)

16,58 euro

Iets subtieler inzoomen

Je zou denken dat een telescoop niet veel kleiner wordt dan het bovenstaande model, maar dan ken je AliExpress nog niet. We kwamen deze mini-telescopische lens tegen op de webshop. De telescoop kan op een klem worden gedraaid die je vervolgens op de lens van de smartphonecamera kunt plaatsen. De lens heeft twintig keer zoom en je verandert de focus door simpelweg aan het wieltje te draaien.

smartphone lens camera AliExpress
Smartphone camera lens 20X zoom (Afbeelding: AliExpress)

Vanaf 0,01 euro

4K lens

Wiens smartphone geen goede camera heeft omdat het geen high-end model is of omdat het simpelweg een oud model is, kan daar wat aan doen. Koop een bril voor je smartphonecamera, ofwel een 4K-lens die je voor de lens van de camera plaatst. Al vragen we ons wel af of deze 4K Macro lens je pixelige foto’s daadwerkelijk omtovert in ingezoomde, haarscherpe, World Press Photo-waardige platen.

smartphone lens AliExpress
4k-lens voor smartphone (Afbeelding: AliExpress)

5,84 euro

Typisch AliExpress: Microscoop voor op je smartphone camera

Zie hier een cameralens die je belooft te laten zien wat je niet met het blote oog kunt zien. Deze microscoop zoomt tot 60 keer in. Je mag wel een hele vaste hand hebben om het beeld niet te laten trillen en bewegen; misschien is het een goed idee om ook even op zoek te gaan naar een klein statief voor je toestel.

smartphone microscoop AliExpress
Microscoop voor op smartphone (Afbeelding: AliExpress)

Vanaf 0,01 euro

Heb je nog nooit iets op AliExpress besteld en wil je meer weten over hoe het bestellen op de Chinese website werkt? Check dan hier onze WANT Guide. Hier leggen we je uit hoe je het beste producten op AliExpress kunt kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!