5 Android applicaties om je homescreen perfect te maken!

Als Android ergens om bekend staat, is het wel dat je er alles mee kan aanpassen. Het inrichten stopt bij dit besturingssysteem nog lang niet na het kopen van een hoesje en het kiezen van een achtergrond. Een belangrijk onderdeel van het personaliseren is het kiezen van jouw ideale Android launcher.

Met een launcher bepaal je zelf hoeveel apps er op je homescreen te zien zijn en welke animaties je hoe implementeert. Ben je nog niet overtuigd? Wij laten zien wat deze 5 top launchers te bieden hebben.

Nova Launcher

Veel beter dan Nova Launcher wordt het niet. Met deze app heb je een waslijst aan mogelijkheden om alles naar jouw voorkeuren aan te passen. Zo kan je een eigen stijl iconen kiezen, die perfect passen bij jouw achtergrond. Daarnaast kan je apps op handige manieren verbergen, de icoongrootte van je apps aanpassen en met specifieke bewegingen allerlei acties in gang zetten. Reddit gebruiker Chroneis laat op de foto hieronder zien tot wat voor moois dat kan leiden. Op Reddit is zelfs een speciale subpagina gewijd aan de talloze mogelijkheden die Nova Launcher biedt. De app is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store, hoewel er ook een betaalde versie van de app is waarmee je toegang krijgt tot alle features.

nova launcher homescreen thuisscherm Android
Dit ziet er toch prachtig uit? (Afbeelding: Chroneis)

Een duivelse combinatie: iOS op Android

Ben je pas overgestapt van een iPhone op een Android toestel? Maak dan de overgang minder abrupt met de Launcher iOS 13! Inderdaad, de app probeert zo goed mogelijk de UI van iOS na te bootsen. Daardoor heb je geen app drawer en werkt het maken van mappen precies hetzelfde op de toestellen van Apple. Met een gemiddelde beoordeling van 4.8 sterren uit 5 weet je vrijwel zeker dat het een fijne gebruikerservaring zal opleveren.

OnePlus 8
Kan je het je voorstellen: iOS op een OnePlus 8? (De launcher op de foto is niet de iOS 13 launcher) (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Computer Launcher

Deze launcher is ideaal voor mensen die ervaring hebben met Windows en de interface op hun telefoon vinden tegenvallen. Alles lijkt met deze app zoveel mogelijk op je computer. Je apps raadpleeg je met vertrouwde snelkoppelingen, of via het Windows logo links onderin. Daarnaast biedt de app meer dan 1000 thema’s, waardoor je je launcher precies naar eigen voorkeuren kan personaliseren.

Computer Launcher android
Een computer op je telefoon: gaaf toch? (Afbeelding: Pro Themes and Launchers)

Ratio

Ben jij op zoek naar een launcher, waardoor je zo min mogelijk tijd verspilt op je telefoon? Bij Ratio ben je dan aan het juiste adres! De launcher heeft een donker en minimalistisch uiterlijk, zodat je minder snel verleid wordt om toch even Youtube of Instagram te checken. Ook zie je precies hoeveel tijd je waar hebt besteed. Zo krijg je confronterend te zien dat je misschien wel meer dan een uur per dag op YouTube zit. Jouw gebruik op je telefoon kan je zo eenvoudig monitoren. Omdat de bijzondere launcher nog nieuw is kan je het alleen met een uitnodiging verkrijgen. Als je een relatief nieuw toestel hebt van OnePlus of Google hebt, lijk je de beste kansen te maken.

Ratio launcher android
Zo ziet de Ratio launcher eruit (Afbeelding: blloc)

Lawnchair Launcher 2

Ben je een fan van minimalisme, maar hoef je niet op je vingers getikt te worden hoelang je op Instagram zit? Dan is de Lawnchair Launcher voor jou. De app is een open source project die nog steeds in de bètafase zit. Toch krijgt de app opvallend veel goede beoordelingen. Met een gemiddelde beoordeling van 4.4 sterren uit 5 hoef je je geen zorgen te maken over irritante bugs.

Lawnchair Launcher 2
Lekker rustig, lekker minimalistisch (Afbeelding: deletescape)

Ben je benieuwd hoe je met prachtige wallpapers je telefoon nog mooier kan maken? Check dan dit artikel.

Reageer op artikel:
5 Android applicaties om je homescreen perfect te maken!
Sluiten