5 bijzondere smartphones die in de nabije toekomst gaan verschijnen

Hoewel ieder zijn eigen kenmerken heeft, lijken de moderne smartphones van tegenwoordig allemaal op elkaar. Toch zijn er gelukkig ook nog merken die het aandurven om af te wijken van het vaste recept. Zij laten hun creativiteit de vrije loop en dat gaat ons in de toekomst een aantal hele interessante smartphones opleveren.

1. Project Gem smartphone

Het lijkt misschien een hele moderne afstandsbediening, maar het is toch echt een smartphone. De Gem van Essential werd deze week voor het eerst getoond en doet wat je gewend bent van een smartphone. Hij heeft alleen wel een iets ander uiterlijk. Net zo lang, maar half zo breed. Een uniek toestel, maar niet bepaald geschikt om Netflix op te kijken.

2. Nubia Alpha

Met behulp van een smartwatch kun je gebruik maken van je smartphone zonder deze uit je zak te halen. Handig, maar bij Nubia gaan ze nog een stapje verder. Zij werken namelijk aan een smartphone horloge zodat je geen aparte telefoon meer nodig hebt. Hij heeft een gebogen touchscreen en kan alles wat je ook met je toestel kunt doen. Zelfs bellen.

De Nubia Alpha (Bron: Nubia)

3. Xiaomi Mi Alpha

De randen van de hedendaagse smartphones worden steeds smaller. Op een gegeven moment is er gewoon geen ruimte voor nog meer scherm. Toch? Nou, daar denken ze bij het Chinese Xiaomi heel anders over. Het scherm van Hun Mi Alpha loopt namelijk door aan de achterkant. Misschien niet heel praktisch, maar bijzonder is het in ieder geval wel.

De Mi Alpha van Xiaomi (Bron: Xiaomi)

4. Motorola Razr

De Motorola RAZR is één van de meest iconische telefoons ooit gemaakt. De stijlvolle flip phone vloog over de toonbank en Motorola wil dat succes graag herhalen. Dat doen ze door het toestel opnieuw uit te brengen, maar dan wel met de techniek van de toekomst. Het resultaat is een flip phone met een scherm dat kan buigen.

De originele Motorola RAZR (Bron: EPA / Barry Sweet)

5. Huawei Mate X

De bekendste opvouwbare smartphone van dit moment is de Galaxy Fold. Toch zijn er naast Samsung ook nog andere merken die aan de slag zijn gegaan met deze revolutionaire techniek. De meest opvallende is de Mate X van Huawei. Bij deze klap je de telefoon namelijk niet dicht, maar naar buiten waardoor je scherm hebt aan de voor- en achterkant.

De Huawei Mate X (Bron: Huawei)
Reageer op artikel:
5 bijzondere smartphones die in de nabije toekomst gaan verschijnen
Sluiten