Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gaming 26 sep 2020

Gameklassieker Doom is werkelijk overal op te spelen: dit zijn de 5 meest opvallende apparaten

In 1995 werd Doom op de markt gebracht: een game die te spelen was op Windows 95 en anno 2020 als keiharde klassieker wordt gezien. Eerlijk is eerlijk: een klassieker moet je eren. En dat is dan ook wat er gebeurt.

Er is op het internet al jaren een rage gaande waarop de game Doom wordt gespeeld op de meest opvallende apparaten. En dan hebben we het niet over een oude computer of de eerste telefoon, maar over zwangerschapstesten en piano’s.

Doom op allerlei verschillende apparaten

Een tijdje geleden doken we in het verhaal van een gamer met de naam Foone. Hij wist een zwangerschapstest dusdanig om te bouwen dat hij er vervolgens een heerlijk potje Doom op kon spelen. Het was een bizar verhaal. Terwijl we daar dieper in probeerde te duiken, kwamen we nog heel veel meer opvallende apparaten tegen waar de game op gespeeld is. En dat waren er zoveel dat we er gewoon een top 5 van maken.

Op deze hele bijzondere apparaten is Doom gespeeld. Het is geen ranglijst, dus het staat niet op volgorde.

#1 Doom op een printer

Een printer. Dat is zo’n prachtig apparaat waarmee je digitale tekst op daadwerkelijk papier kan zetten. Het is fantastisch, moet je echt een keer proberen. En als je dan toch bezig bent, dan is het misschien een idee om eens te kijken of de game Doom erop staat.

Uiteraard is dit niet standaard, maar onderzoekers van Context Information Security is het gelukt. Ze hackte een Canon Pixma printer, om te kijken of deze makkelijk te hacken was, en installeerde voor grap even de klassieke game uit de jaren 90. En dat leverde het volgende resultaat op:

#2 Knopje op een toetsenbord

Naast het feit dat je normaal gesproken een toetsenbord gebruikt om een game te spelen, kan je er blijkbaar ook een game op spelen. Althans, als je hier en daar iets in elkaar knutselt dan.

Een YouTube-gebruiker genaamd radio4active heeft de Optimus Maximus in een van de toetsen van zijn toetsenbord gebouwd. De Optimus Maximus is te gebruiken als beeldschermpje en werkt, zoals je zit, gewoon naar behoren. Of het lekker speelt is een tweede…

#3 Doom op een pinautomaat

Vind jij het ook altijd zo lang duren als je geld uit een pinautomaat haalt? Nee? Ik ook niet! Maar blijkbaar vindt YouTuber Aussie50 dat wel.

Samen met een vriend genaamd Julian knalde hij de populaire game in een ATM. Doom spelen met dezelfde knoppen waar je normaal gesproken een tientje of vijftigje bij krijgt? Toch een vet idee! Zeker als dat geld er dan ook nog eens gewoon uit zou komen…

#4 Op een rekenmachine

Ah, de rekenmachine! Wat een prachtig apparaat om hele moeilijke sommen (zoals 3×4) uit te rekenen. En als je een beetje creatief bent, dan heb je er ook zeker nog wat aan tijdens de les of een saaie meeting.

DJ Omnimaga laat zien dat je namelijk veel meer met zo’n grafische rekenmachine kan doen. Je kan er bijvoorbeeld, je raadt het al, Doom mee spelen!

#5 Doom spelen in Doom

Tja, wat moet je hier nou over zeggen. Er is een of andere wijsneus geweest die besloot om Doom te spelen in de game Doom…Ik weet niet wie je bent, maar ik vind je nu al helemaal geweldig. Lekker gewerkt!

Reageer op artikel:
Gameklassieker Doom is werkelijk overal op te spelen: dit zijn de 5 meest opvallende apparaten
Sluiten