Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 21 mrt 2020

5 co-op games om samen binnen te spelen

Het is inmiddels wel duidelijk dat we een tijd lang niet onze normale dingen kunnen doen. We zitten meer binnen. Voor thuiswerken, thuisstudie of gewoon omdat we geen werk kunnen doen. Een beetje entertainment is dan wel handig. En op het gebied van gaming is er veel mogelijk. Dit zijn daarbij een aantal uitstekende co-op games die je samen thuis kunt spelen.

Overcooked 1 en 2

Overcooked is een game die heel wat chaos kent, maar tegelijkertijd ook heerlijk is om samen te spelen. Je kunt de game ook alleen spelen en dan de controller in tweeën delen, maar dan mis je de chaos van het samenwerken. In de game bevind je je telkens in een speciale keuken en moet je er voor zorgen dat verschillende gerechten bereid worden. Omdat je te maken hebt met diverse hindernissen en tijdsdruk is het zaak om taken te verdelen en dat zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. En dat is echt een stuk lastiger dan dat je in eerste instantie zou denken. Maar tegelijkertijd is het ook echt enorm leuk om te doen. Een ideale co-op game dus.

Scoor de game hier

Overcooked 2
Overcooked 2 (Afbeelding: Koch Media)

Gears 5

Wanneer je in het bezit bent van een Xbox One, dan is het aan te raden om daar een Xbox Game Pass bij te halen. Op die manier heb je de mogelijkheid om alle games die exclusief beschikbaar zijn gratis te downloaden bij een actief abonnement. En Gears 5 behoort tot één van de betere games. Bovendien is die titel ook heel erg goed coöperatief te spelen. Dan kun je samen gaan jagen op alle diverse vijanden die zich op jouw pad bevinden. Via splitscreen houd je dan een goed overzicht in één van de betere co-op games

Gears 5 Games with Gold februari 2021-line up
Gears 5 (Afbeelding: Microsoft)

Scoor hem hier

The Master Chief Collection, één van de beste co-op games collectie

Mocht je klaar zijn met Gears 5, dan kun je bij de Xbox Game Pass ook gelijk The Master Chief Collection binnenhalen. Daarin zit zo’n beetje elke game uit de Halo-reeks en die games zijn vanaf het begin af aan ideale titels om coöperatief te spelen. Samen beleef je de verschillende grootse avonturen, waarbij je meer dan eens getrakteerd wordt op een dikke shootout. Bovendien is de muziek van de game nog altijd van een zeer hoog niveau.

Halo 3 co-op games
Halo 3 (Afbeelding: Microsoft)

Scoor de game hier

BroForce

Maar soms wil je gewoon iets simpels. Gewoon even de mannelijke testosteron door het lichaam voelen. Ook leuk voor de dames. BroForce is dan de ideale game om te spelen. Het is een actiegame waarbij je door levels loopt met personages die gebaseerd zijn op diverse actiehelden uit films. Elk personage kent zijn eigen unieke vaardigheid. Het is een game met veel geweld en over de top geluidseffecten. Gewoon verstand op nul en gaan met deze fijn co-op game!

Broforce co-op games
Broforce (Afbeelding: Devolver Digital)

Borderlands 3

De laatste game in dit rijtje van co-op games is Borderlands 3. Een game die goed is voor vele uren aan speelplezier in je eentje, maar het is ook een game die je makkelijk samen met iemand anders kunt gaan spelen. Als je als gast meedoet, dan is je level natuurlijk niet al te hoog, maar geen nood: de game past zich automatisch aan aan jouw level, waardoor je altijd de juiste moeilijkheidsgraad hebt. De game is zeer uitgebreid, waardoor het een game is waar je vele uren mee aan de slag kan.

Borderlands 3
Een oude bekende (Afbeelding: 2K Games)

Scoor de game hier
Natuurlijk zijn er nog veel meer games die je makkelijk samen kunt gaan spelen, maar met deze games ben je verzekerd van veel plezier. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
5 co-op games om samen binnen te spelen
Sluiten