Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 18 jul 2019

Elektrische fiets op AliExpress kopen? Dit zijn 5 goede (goedkope) opties!

De elektrische fiets wordt steeds populairder en ook betaalbaarder. Regelmatig zijn er webshops die voor rond de 1.000 euro een degelijke elektrische fiets verkopen. Bij AliExpress is de categorie ook aanwezig en zien we een aantal interessante varianten, welke we in dit artikel op een rijtje zetten.

5 elektrische fietsen op AliExpress

AliExpress staat bomvol met geweldige gadgets en hebbedingetjes die je nooit in Nederland tegen zal komen. Althans, niet voor de lage prijs waarvoor de Chinese webshop het aanbied. Echter kan het online walhalla als een dolhof aanvoelen en daarom helpen we jou wekelijks met de tofste koopjes. Nog niet bekend met de webshop? Check dan onze WANT Guide! Hierin leggen we je alles uit over AliExpress. Meer benieuwd naar wat je allemaal NIET moet kopen? Dan kan je hier terecht!

ANCHEER elektrische moutainbike

Het eerste artikel dat we in dit overzicht meenemen is een toffe elektrische mountainbike. Het oogt allemaal zeer stabiel en ziet er netjes uit. Je kunt er een maximale snelheid van 35 kilometer per uur meehalen, maar is vooral bedoeld om offroad mee te gaan en je niet compleet uit te putten. Afhankelijk van je ondersteuningsniveau en het gebied dat je aflegt kan hij een afstand van 70 kilometer afleggen. Met de batterij er bij weegt het geheel iets meer dan 22 kilo. Hij is voor 782,44 euro te koop bij AliExpress.

elektrische fiets aliexpress

Krachtige elektrische fiets

Ook de tweede elektrische fiets is een mountainbike. Hij is qua uiterlijk net iets minder traditioneel, waarbij het frame net wat anders zit dan dat je gewend bent. Maar daardoor oogt het geheel een stuk stoerder. Met de 500W-motor kan hij een maximale snelheid van 40 kilometer per uur halen. Verder maakt hij gebruik van een Shimano-versnellingssysteem en moeten de veren de diverse hobbels die je tegenkomt verwerken. Vanaf 898,80 euro is hij te koop bij AliExpress.

elektrische fiets aliexpress

Elektrische fiets voor de Nederlandse markt

De vorige twee elektrische fietsen zijn wat mij betreft erg tof, maar ik heb er wel mijn vraagtekens bij of je er in Nederland mee mag rondfietsen, aangezien hij qua maximale snelheid boven de 25 kilometer per uur zit van een elektrische stadsfiets, maar ook weer onder de snelheid van een speed pedelec. Deze elektrische fiets heeft een maximale snelheid van 25 kilometer per uur en kent een bereik van 120 kilometer, waardoor je er gewoon mee op de fietspaden kan rijden. Hij kent vijf assist-levels voor de 400W motor. En tot slot heeft hij een schakelsysteem van Shimano. Voor 1735,45 euro is hij te koop bij AliExpress.

Betaalbare opvouwbare mountainbike

Dan een elektrische fiets die goed betaalbaar is en bovendien makkelijk kan worden meegenomen. Deze mountainbike kan worden opgevouwen, zodat hij bijvoorbeeld makkelijk in de kofferbak kan. Ideaal als je in de stad woont en in de natuur wil gaan mountainbiken. Hij heeft een snelheid van 25 kilometer per uur en een bereik van 40 kilometer. Dat laatste is dus niet heel erg veel, maar het is dan ook echt een fiets die je gebruikt in combinatie met de auto om ergens naar toe te gaan en daar te beginnen. Daar zit dan wel een vriendelijk prijskaartje van 629,59 euro aan vast.

Elektrische vouwfiets

Tot slot hebben we nog een elektrische vouwfiets. Handig om mee te nemen in de trein en van daaruit nog een stukje te fietsen naar de plek waar je moet zijn. Hij heeft een snelheid van 25 kilometer per uur en een bereik van 60 kilometer. Zodoende kun je goed heen en terug rijden van de trein naar kantoor. Hij is beschikbaar in twee verschillende kleuren en weegt 19,5 kilo. Voor 425,26 euro is hij de te koop bij AliExpress.

elektrische vouwfiets
Reageer op artikel:
Elektrische fiets op AliExpress kopen? Dit zijn 5 goede (goedkope) opties!
Sluiten