5 machtige gadgets om je elektrische fiets te beschermen tegen diefstal

Elektrische fietsen Sam Dille 7 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Afgelopen jaar zijn er bijna 23.000 aangiftes gedaan van een gestolen elektrische fiets. Dat is drie keer zoveel als in 2021. Niet gek dus dat veel mensen hun e-bike extra goed willen beschermen tegen diefstal. Dat kan met hulp van wat heerlijke gadgets.

Eerder schreven we al over die extreem geniepige fietsendieven. Maar je wilt vast ook goede tips over hoe je jouw geliefde elektrische fiets het beste beschermt.

Diefstal van je elektrische fiets is verleden tijd dankzij deze 5 gadgets

Er zijn genoeg technische snufjes op de markt die je elektrische fiets veilig kunnen houden voor diefstal. Van de meest geavanceerde sloten, tot een haarfijne GPS-tracker. Dit zijn de 5 veiligste gadgets voor je e-bike.

#1 Abus Iven Chain 8210 fietsslot

Een optimale bescherming tegen diefstal, begint bij een ijzersterk slot. Dan heb je aan dit slot van Abus echt een goede. Het fietsslot is voorzien van 8 mm vierkante schakels gehard staal. Het is bijna onmogelijk om dit model open te breken, dankzij zijn ergonomische body.

De flexibele ketting-sok maakt het slot heel makkelijk in gebruik. Het enige minpuntje dat we hebben, is dat de gadget iets aan de zware kant is. Maar dit maakt hem dan ook weer extra lastig om open breken.

Abus fietsslot Iven Chain 8210 gadget elektrische fiets.
Goed beschermd (Afbeelding: Abus)

Koop jouw exemplaar hier

#2 Kill Switch ‎WANGXI tegen diefstal

Als je jouw e-bike in een drukke stad achterlaat, dan is een goede kill switch eigenlijk must. Dit type schakelaar schakelt namelijk de stroom naar de motor uit, waardoor het onmogelijk wordt om op de fiets te rijden. Diefstal gaat dan een stuk moeilijker. De schakelaar is meestal verborgen op een plaats die niet gemakkelijk toegankelijk is, zoals onder het zadel of in het frame.

Wij raden je de kill switch aan van WANGXI. Voor relatief lage prijs, geniet van een paar features van goede kwaliteit. De gadget is gemaakt van hoogwaardige ABS en metalen onderdelen, die stevig en waterdicht zijn. Het zorgt voor maximale sterkte en duurzaamheid, waardoor het slot voor een lange tijd te gebruiken is.

Kill Switch ‎WANGXI
Kill Switch ‎WANGXI (Afbeelding: WANGXI)

Bestel jouw exemplaar hier

#3 Accuslot Axa Bosch 2 voor je elektrische fiets

Wist je dat het meest gestolen onderdeel van een elektrische fiets de batterij is? Vorig jaar werden er zo’n 4500 aangiftes gedaan van accu-diefstal in Nederland. Des te belangrijker dat je een goed slot voor je batterij aanschaft. Het accuslot van Axa is hier een goede optie voor. De gadget is makkelijk te bevestigen en past op heel veel verschillende modellen.

Accuslot Axa Bosch 2
Accuslot Axa Bosch 2 (Afbeelding: Axa)

Bestel jouw exemplaar hier

#4 Diefstal voorkomen met een alarm

Je kan dieven niet beter afschrikken dan met een luid alarm. Wij hebben het model van Fosmon voor je geselecteerd. Het slimme alarm heeft een vibrerende sensor, waardoor hij reageert op trillingen of verplaatsingen. Je kunt handmatige zeven verschillende gevoeligheids- en drie volumeniveaus aanpassen.

Het anti-diefstal-alarm kun je bevestigen aan verschillende onderdelen, waaronder bagagedrager, het stuur of het zadel. De gadget wordt ook nog geleverd met een handige afstandsbediening.

Bestel jouw exemplaar hier

#5 Invoxia GPS Bike Tracker voor je elektrische fiets

Bovenstaande gadgets zijn geweldig, maar geen honderd procent garantie dat jouw e-bike geen slachtoffer wordt van diefstal. Als het toch misgaat, dan kun je jouw elektrische fiets volgen met een GPS-tracker.

Bijvoorbeeld deze van Invoxia. Deze tracker heeft een eigen app, waarin je de excacte locatie van je EV kan inzien, zelfs als hij zich in een ander land bevindt. Verder stuurt de tracker je meldingen als hij verdachte bewegingen opmerkt. De gadget is niet alleen veilig. Hij houdt ook al je fietstochten bij. Op die manier weet je precies hoe lang en ver je hebt gereden.

Bestel jouw exemplaar hier

Elektrische fiets in trek bij dieven, maar zo voorkom je dat hij gestolen wordt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen