5 Games de nooit het levenslicht hebben gezien

We bevinden ons nu in een lastige periode op het gebied van games. Natuurlijk, we hebben deze week Final Fantasy VII Remake gekregen en daarvoor hebben we ook een paar toptitels mogen ontvangen. Maar door de huidige crisis is het voor verschillende ontwikkelaars lastig om op een normale manier te ontwikkelen. En daardoor lopen titels vertraging op.

En vertraging kan in sommige gevallen ook leiden tot definitief uitstel. Dat zal bij een game als The Last of Us 2 nog niet het geval zijn, maar er zijn in het verleden genoeg games geweest die vol bombarie werden aangekondigd en vervolgens geschrapt werden of waar we niks meer van hoorden. Dit zijn vijf voorbeelden van titels waar we ooit naar uitkeken, maar niet of nog niet het levenslicht hebben gezien.

Deep Down

Deep Down is een game die op 20 februari 2013 werd aangekondigd. Dat werd gedaan op de PlayStation Meeting, waar de PlayStation 4 onthuld werd. Het was destijds Yoshinori Ono, die we voornamelijk kennen als de grote man achter de Street Fighter-reeks. Deep Down was een game die een mix zou gaan worden tussen Dragon Dogma en Dark Souls. Die eerste is een game Capcom zelf, terwijl die tweede een titel van Bandai Namco en een populair genre. Na de onthulling van de game werd het redelijk stil rond de game. Deep Down is nog niet ten dode opgeschreven en het concept bestaat nog steeds. In 2019 liet Ono weten dat de plannen er nog steeds zijn om de game uit te geven.

Scalebound is een game die nooit verscheen

Ontwikkelaar Platinum Games is op het gebied van actietitels de laatste jaren goed aan de weg aan het timmeren. Met games als Bayonetta, Nier: Automata en Vanquish heeft het bedrijf een aantal succesvolle actiegames uitgebracht. Scalebound had daarbij de game voor de Xbox One moeten zijn. Microsoft had de rechten van de game in bezit en werkte samen met Platinum Games om de titel uit te brengen. In verschillende sessies zagen we dikke actie, waarbij een soort Devil May Cry-achtig personage werd bijgestaan door een draak in een uniek systeem. De reacties op de game waren goed, maar uiteindelijk werd intern door Microsoft bepaald dat het toch niet goed genoeg was en werd een streep door gezet.

Project Awakening

Project Awakening is een game die ons enorm doet denken aan Deep Down. Net als bij die titel zagen we van Project Awakening een teaser trailer, waarbij je in een soort Dark Souls-achtige setting het opnam tegen een indrukwekkende draak. Dat was echter eind 2018 en daarna hebben we er eigenlijk niets meer van gezien. De website voor de game bestaat nog wel, waardoor we het idee hebben dat het nog kan komen, maar aan de andere kant verwachten we er ook niet veel van. Zeker omdat de ontwikkelaar van de game, CyGames, nou niet echt een hele grote naam is. Het is vooral een ontwikkelaar die in Japan mobiele titels uitbrengt.

Starcraft Ghost als een vermiste game

Dan één van de bekende titels die nooit is uitgekomen: Starcraft Ghost. Het zou een actiegame gaan worden die de populaire strategiegame zou vertalen naar de spelcomputer. Voor het eerst in jaren zou uitgever Blizzard dan een game op de spelcomputer uitbrengen. De game was speelbaar op verschillende evenementen en onlangs verscheen er een gelekte techdemo, die toonde hoe de titel destijds was. En afgaande op de beelden is het misschien wel goed dat de titel er nooit is van gekomen, want heel best oogde het niet.

Silent Hill

Hideo Kojima was lang de Golden Child of Konami. Alles wat de ontwikkelaar aanraakte, leek in goud te veranderen. Maar daarmee werden zijn eisen ook hoger. De bom barste aan het einde van de ontwikkeling van Metal Gear Solid 5 en daarna verliet de ontwikkelaar de uitgever om zijn eigen studio op te starten. Maar in die tijd was hij ook druk bezig met een nieuw deel uit de Silent Hill-reeks, waar onder andere Norman Reedus een rol in zou gaan spelen. Maar Konami wilde niks meer dingen van Kojima te maken hebben en trok overal de stekker uit, waardoor dit project ook verdween. Reedus werd vervolgens de leading man in de game Death Stranding. Toch was het jammer, want met de techdemo P.T. liet de game veel potentie zien.

Reageer op artikel:
5 Games de nooit het levenslicht hebben gezien
Sluiten