Netflix: 5 geweldige series die nooit gecanceld hadden moeten worden

Ze zeggen weleens dat degene waar je het meeste van houdt je ook het hardst kunnen raken. Wij denken dat Netflix fans het zeker met deze uitspraak eens zullen zijn. Dit omdat de dienst weliswaar vele topseries aanbiedt, maar ze soms wel op een veel te vroeg moment weer annuleert. Als troost willen wij in dit artikel 5 van die series nog eens in het zonnetje zetten.

5 Netflix series die ten onrechte gecanceld zijn

Als liefhebber van series zijn er eigenlijk slechts twee dingen waar je bang voor moet zijn, namelijk dat je favoriete serie te lang doorloopt of juist te vroeg weer wordt afgekapt. Waar The Walking Dead volgens veel kijkers zo’n titel is die veel te lang doorgaat is het natuurlijk ook vaak genoeg andersom. Vandaar dat we hieronder 5 series hebben verzameld die te vroeg van de buis (of in dit geval Netflix) zijn gehaald.

Bloodline

Je hebt van die gezinnen waarbij van de buitenkant alles perfect lijkt, maar er van binnen van alles mis is. Een goed voorbeeld daarvan is de familie Rayburn uit Bloodline. Ondanks dat vrijwel alle leden een erg succesvol leven leiden blijken er nogal wat zaken te spelen die het daglicht niet kunnen verdragen.

Ondanks dat de bedenkers aangaven genoeg materiaal te hebben voor minstens vijf seizoenen vond Netflix het allemaal te duur worden. Vandaar dat er na het derde seizoen de stekker eruit ging.

The OA

Als er één serie is die niet op dit lijstje mag ontbreken dan is het wel The OA. Deze serie kreeg namelijk niet eens een fatsoenlijk einde. Dit terwijl het verhaal, in tegenstelling tot vele andere series, juist steeds beter aan het worden was.

The OA
The OA | Bron: Netflix

De serie gaat over een jonge vrouw die ineens weer terugkeert, na enkele jaren ontvoerd geweest te zijn. Al snel blijkt dat ze opgesloten zat in een soort andere dimensie, waarnaar ze besluit terug te keren, om zo de mensen waarmee ze destijds gevangen zat ook te kunnen bevrijden.

Ondanks dat de makers de intentie hadden om de serie vijf seizoenen te laten duren vond Netflix het na 2 seizoenen wel mooi geweest. Dit met name vanwege de hoge productiekosten. Ergens begrijpelijk, maar toch zonde van zo’n goede serie. Vooral omdat het verhaal hierdoor niet afgerond kon worden.

The Punisher (Netflix publiekslieveling)

Marvel mag vergeleken met concurrent DC dan wel als vrolijk en kleurrijk gezien worden, maar dat betekent niet dat ze geen duistere personages in hun universum hebben. Sterker nog, een van de meest brute superhelden kreeg in 2017 zelfs een eigen serie. Het mag voor zich spreken dat we het hier over The Punisher hebben.

Deze serie over een voormalig marinier die op brute wijze zijn vermoorde familie wreekt werd verrassend goed ontvangen en kreeg al snel een tweede seizoen. Ondanks het succes wilde Disney, die al enkele jaren eigenaar is van vrijwel alle Marvelpersonages, de serie stopzetten. Dit omdat het bedrijf met een eigen streamingdienst bezig was en daardoor besloot om zoveel mogelijk Marvel content bij Netflix weg te gaan trekken.

Het spreekt voor zich dat fans allesbehalve blij waren aangekondigd werd dat de serie stopgezet werd. Zelfs rapper Eminem liet van zich horen:

Al was deze sneer wat ons betreft niet helemaal terecht, omdat het besluit zover wij weten niet bij Disney lag en niet bij Netflix zelf.

Marvel’s Jessica Jones

Naast The Punisher is er nog een andere Marvel serie die volgens veel fans te vroeg gestopt is. We hebben het hier natuurlijk over Jessica Jones. Ook deze serie was enorm geliefd bij de Netflix abonnees, maar gezien de samenwerking tussen Netflix en Marvel aflopende leek te zijn kwam het einde van Jessica Jones inzicht.

Jessica Jones Netflix
Jessica Jones Bron: Netflix (via The Movie Database)

Met name de combinatie van actie en een interessant hoofdpersonage zorgde ervoor dat veel fans het erg jammer vonden dat de serie niet nog wat extra seizoenen kreeg.

Designated Survivor

De laatste serie die we hebben is Designated Survivor, een verhaal dat zich afspeelt in een wereld waarbij de Amerikaanse president samen met alle kabinetsleden om het leven komt. Met uitzondering van één persoon, die vervolgens wordt aangewezen om de nieuwe president te worden.

Designated Survivor Netflix
Designated Survivor | Bron: Netflix

Toen zender ABC besloot om de serie te cancelen was het Netflix die hem een tweede leven gunde. Al bleek dat niet voor lang te zijn, gezien Designated Survivor na slechts één extra seizoen alsnog geannuleerd werd. Dit terwijl er volgens veel kijkers nog meer in had gezeten.

Series buiten Netflix

Het is echter niet alleen Netflix die er soms voor kiest om goede series vroegtijdig ten einde te brengen. Ook HBO kan er wat van. Een tijdje geleden maakte we namelijk een lijstje met 5 series die nooit helemaal afgerond zijn. Mocht jij willen weten welke dat zijn dan kun je dat hier lezen.

Heb jij echter meer interesse in series die nog lopen dan kun je hier zien welke titels er onlangs aan de streamingdienst zijn toegevoegd.

Reageer op artikel:
Netflix: 5 geweldige series die nooit gecanceld hadden moeten worden
Sluiten