5 Breaking Bad momenten die je gezien moet hebben voor El Camino

Of het nou gaat om een vakantie of een nieuwe Netflix film, een beetje voorpret is eigenlijk nooit mis. Vandaar dat Breaking Bad acteur Aaron Paul – ter ere van het vandaag verschenen El Camino: A Breaking Bad Movie – een leuke recap van de gehele serie gedaan heeft.

Al is het als fan misschien toch leuker om enkele belangrijke scenes van de serie weer terug te kijken. Dit was voor ons reden genoeg om een lijstje te maken met 5 scenes die je gewoon even moet checken voordat je aan El Camino begint.

5 Breaking Bad scenes die je (nog) eens moet kijken

Breaking Bad is een serie die vol zit spraakmakende momenten. De ene keer geniaal, maar soms ook ronduit bizar. Het terugkijken daarvan is wat ons betreft de beste manier om alvast in de stemming te komen voor de vandaag uitgekomen film El Camino, waarin het verhaal achter de serie verder gaat.

1. ”Run!”

Als je Breaking Bad fans vraagt om hun favoriete moment uit de serie op te noemen dan krijg je natuurlijk steeds een ander antwoord. Toch zijn we er vrijwel zeker van dat tenminste één iemand de onderstaande scene gaat opnoemen:

De kans is klein dat jij als kijker dit destijds zag aankomen.

2. ”I am the Danger”

Het hele idee achter Breaking Bad is natuurlijk hoe een ogenschijnlijk ”brave huisvader” langzaam maar zeker verandert in een keiharde drugsbaas.

De scene waarin zijn vrouw hem laat weten dat hij in gevaar is en Walter daarop doodleuk aangeeft ”dat hij zelf het gevaar is” spreekt daarom ook boekdelen.

3. De brute sterfscène van Gustavo Fring

Bij brute sterfscènes denk je wellicht aan Game of Thrones, maar Breaking Bad kan er ook wat van. Zo is de manier waarop slechterik Gustavo Fring aan zijn einde komt ook niet bepaald zachtzinnig in beeld gebracht.

Als je het aandurft dan kan je het hieronder zelf nog eens bekijken:

4. Hank ontdekt dat Walter Heisenberg is

Als crystal meth producent is het natuurlijk allesbehalve handig om een schoonbroer te hebben die bij de politie werkt. En al helemaal niet als deze ook nog eens aangewezen is om jouw ”werkzaamheden” in kaart te brengen. Toch heeft Walter de pech om die situatie te zitten.

Het is daarom ook een legendarisch moment wanneer Hank, de man van Walter’s zus, uiteindelijk het raadsel rondom Heisenberg ontrafelt:

5. De spraakmakende Breaking Bad finale

In dit lijstje kan natuurlijk ook het briljante einde van de serie niet ontbreken. Het spreekt voor zich dat als nog niet alle afleveringen hebt gezien, je de onderstaande video beter kunt overslaan.

Bonus: alle Breaking Bad sterfscènes op een rij

Ondanks dat Breaking Bad meer een dramaserie is dan een actiespektakel gaan er gedurende de vijf seizoenen flink wat mensen dood. Een Youtuber was zo vriendelijk om al deze sterfscènes achter elkaar te zetten en in een filmpje te verwerken. Het resultaat is deze dertig minuten lange video:

Het is maar goed dat de video niet over Game of Thrones ging, want dan zou hij natuurlijk nog veel langer zijn geweest.

El Camino: A Breaking Bad Movie

De film El Camino: A Breaking Bad Movie speelt zich af na de gebeurtenissen in de serie en draait met name om het personage Jesse Pinkman. We zien hoe het hem vergaat na het spraakmakende einde van de serie.

Uiteraard wordt Jesse weer door Aaron Paul, die hem ook in de serie gespeeld heeft. We zien daarnaast nog enkele andere bekende gezichten in de film terug. Er gingen overigens veel speculaties dat Bryan Cranston zijn rol als Walter White weer zou gaan oppakken. Of dat ook echt zo is kun je hier lezen.

Meer nieuwtjes rondom El Camino en andere Netflix films kun je terugvinden in dit overzicht.

Reageer op artikel:
5 Breaking Bad momenten die je gezien moet hebben voor El Camino
Sluiten