Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 12 jan 2021

5 heerlijke games om op je nieuwe iPad te spelen

Wellicht dat de afgelopen kerstperiode het moment was om een nieuwe iPad in huis te halen. Hopelijk is dat gelukt, want de wachttijden zijn op dit moment lang wanneer je een gewone versie bij Apple wilt bestellen.

Maar als je een iPad in huis hebt, dan moet je er natuurlijk wel iets mee doen. Het is een ideaal apparaat om je Netflix-series mee in bed te kijken of als tweede scherm te gebruiken wanneer er meerdere sportwedstrijden bezig zijn. Maar je kunt er ook mee gamen. En dit zijn daarbij een paar goede tips.

Hidden Folks op de iPad

We beginnen dit overzicht met een kleine beetje Nederlandse glorie in de vorm van Hidden Folks. Het is een ideale game voor je iPad, vooral omdat je er uren naar kan kijken en dan in de omgevingen alsnog leuke elementen ontdekt. Het is een beetje het idee van ‘Waar is Wally’, met het verschil dat je in de verschillende omgevingen meerdere personages moet ontdekken. De artstijl van de game is daarbij echt top en daardoor is het eigenlijk niet erg als je bepaalde dingen niet gelijk ontdekt. Een absolute aanrader voor gebruikers van alle leeftijden.

Alto’s Odyssey

Begin 2018 verscheen de game Alto’s Odyssey, het vervolg op Alto’s Adventure uit 2015. Waar je bij die laatste game door besneeuwde omgevingen aan het skiën was en telkens zo goed mogelijk moest landen, reis je in de meest recente game langs diverse omgevingen, waardoor er wat meer variatie in zit. Het is nog altijd zaak om onderweg goed te timen met salto’s voor boosts en telkens zo goed mogelijk te landen. De muzikale aankleding van de game is ook top, waardoor je op de iPad in een heerlijke flow terecht komt.

Dead Cells

De laatste jaren is de iPad een behoorlijk krachtig apparaat geworden, waardoor je er steeds vaker hoogwaardige games op kan spelen. Eén van die games is Dead Cells, die ook op bijvoorbeeld de PlayStation 4 beschikbaar is. Het betreft hier een roguelike actie RPG. Daardoor is de wereld elke keer wanneer je doodgaat weer net wat anders. Wel kun je in elke run voorwerpen en upgrades scoren die permanent zijn, waardoor je telkens een stukje verder komt. Bijkomend voordeel van dit alles is dat de game er erg fijn uit ziet, die zeker mooi van het scherm van je nieuwe apparaat afspat.

Minecraft: Pocket Edition

Moeten we nog veel zeggen over de populariteit van Minecraft? Na alle jaren dat de game op de markt is, scoort hij al goed. En ook op de iPad is de game aanwezig in de vorm van Minecraft: Pocket Edition. Deze draagbare versie van de game is een tikkie minder uitgebreid, maar heeft alsnog veel inhoud. Ideaal om aan je kind te geven, die er vervolgens uren mee los kan gaan. Dan heb jij alle tijd om even goed thuis te werken.

The Pathless

De laatste game voor de iPad in dit lijstje is er ook nog één die beschikbaar is op andere platformen, vergelijkbaar met Dead Cells. Het eerste wat opvalt aan de game is de toffe artstijl, die je gelijk nieuwsgierig maakt naar wat de game meer te bieden heeft. Je gaat aan de slag met een snel personage dat gebruik maakt van een pijl en boog. Dit personage wordt bijgestaan door een adelaar. Gezamenlijk ga je op jacht en neem je het op tegen verschillende vijanden, terwijl je tegelijkertijd te maken krijgt met diverse puzzels en mysteriën. Bijkomend voordeel is dat de game onderdeel is van de Apple Arcade.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 heerlijke games om op je nieuwe iPad te spelen
Sluiten