[VIDEO] Dit zijn de 5 leukste innovaties die je nu kunt kopen

Vorige week bezocht collega Mark de CES 2020, waar hij een kijkje nam naar de tech van de toekomst. Helaas kun je als ‘gewone consument’ weinig met al die innovaties van de CES: veel ervan zullen nooit verkrijgbaar worden, laat staan in Nederland.

Daarom kijken we vandaag naar vijf leuke innovaties waar jij wél mee aan de slag kunt. Het zijn allemaal producten die iets anders dan anders doen, maar wel gewoon op de markt zijn. Sommige pas net, sommige al wat langer. Bij Productpine, een concep tstore in Amsterdam die nieuwe tech tentoonstelt, kun je ze allemaal bekijken en uitproberen. Dat is dan ook precies wat Dominick voor jullie gedaan heeft.

Beter slapen met Somnox

First up: de slaaprobot van Somnox. Althans, robot… Dat is misschien niet helemaal een goede term voor dit uiterst knuffelbare apparaat. Eigenlijk is het een soort ademend kussen. Het idee daarachter is dat je onbewust je ademhaling synchroniseert met een persoon die naast je ligt. Deze Somnox doet net alsof hij die persoon is, met als grote voordeel dat hij zijn ademhaling perfect kan controleren. De Somnox gaat steeds langzamer ademen en trekt jouw ademhaling daarin mee. Zo wordt je rustiger en val je uiteindelijk makkelijker in slaap.

Dat kan voor iedereen die slaapproblemen heeft handig zijn, maar schijnt vooral voor mensen met problemen als PTSS of autisme erg goed te werken. Daarin moeten we de heren van Somnox maar op hun woord geloven. Het idee is erg mooi, en wij houden er altijd van als innovatie wordt ingezet om het leven van mensen echt beter te maken.

Somnox slaaprobot innovatie
De Somnox slaaprobot is erg knuffelbaar (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Altijd groene vingers met dit slimme tuintje

Met de Click & Grow Smart Garden kun je ook zonder groene vingers je eigen groente of kruiden kweken. Basilicum, pepers, aardbeien of tomaatjes; je groeit ze allemaal zonder er omkijken naar te hebben. De Smart Garden heeft drie ‘slots’ waar je capsules met grond en zaden in kunt stoppen. Hij regelt zelf het licht en de watertoevoer van je plantjes; in de app kun je zien of je al bijna de keuken in kunt.

Voor €99 kun je een slim tuintje met drie posities voor planten krijgen. Wil je een groter kruidentuintje, dan kun je voor €199 voor de variant met negen posities gaan. Voor ieder wat wils dus. Toegegeven; het is een beetje prijzig. Maar dan heb je wel zonder enige moeite groenten uit eigen ‘tuin’.

Smart garden innovatie
De Click & Grow smart garden verzorgt je plantjes perfect (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Wordt zelf astrofotograaf

Wat is er romantischer dan een avondje sterrenkijken? Niet zoveel waarschijnlijk. Natuurlijk heb je geen dure gadgets of hippe innovatie nodig om op een heldere nacht de hemel te aanschouwen. De Vaonis Stellina kan het echter wel een stuk leuker maken.

Deze high-end telescoop leert je alles over de sterrenstelsels die je kunt zien én maakt er prachtige foto’s van. Het is een soort telescoop die je aan je smartphone of tablet kunt koppelen. Helaas is het niet mogelijk om er op de ouderwetse manier doorheen te kijken, maar je kunt wel een livestream van het beeld op je scherm zien. Met een druk op de knop begint de Stellina een foto te maken, waarbij hij het sterrenstelsel dat je in beeld wilt brengen volgt en er met meerdere exposures een mooie foto van bouwt.

Stellina astrofotografie
Met de Stellina maak je in een handomdraai de mooiste sterrenfoto’s (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Leg alles vast met Opkix

Leg je liever zelf alles vast? Dat kan met de Opkix One X. Een setje van twee kleine cameraatjes die je altijd bij de hand hebt. Ze komen bijvoorbeeld met een zonnebril waar je de camera op vast kunt klikken en een ketting waar je ze in kunt schuiven. Niet erg high-tech, maar wel een praktische innovatie.

De twee cameraatjes zorgen ervoor dat je verschillende perspectieven kunt vastleggen en schuif je beiden in dezelfde case. Daarin kun je ze opladen en de beelden naar je smartphone of tablet overzetten. Elk cameraatje kan 12 minuten zonder laadbeurt filmen, dus je moet wel een beetje selectief zijn. Misschien maar beter ook: dan is de kans groter dat je ooit nog wat met de beelden gaat doen.

Opkix One X camera
De Opkix draag je bijvoorbeeld op een bril (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Polaroid: digitaal wordt analoog

Polaroid kennen we natuurlijk allemaal. De Polaroid Lab nog niet. Net als iedere andere Polaroid camera is het een instantcamera, maar dan bedoeld om foto’s van je smartphone te maken. Zo kun je je digitale foto’s eenvoudig veranderen in fysieke herinneringen. Dat kan natuurlijk ook met een gewone fotoprinter; het leuke van deze Polaroid Lab is dat je foto’s de imperfecte look van een oude Polaroid meekrijgen. Dat komt omdat je een foto van je scherm maakt en door de karakteristieke uitstraling van de Polaroid-techniek.

Met de bijbehorende app kun je foto’s daarnaast tot leven laten komen. Als je wilt kun je een klein filmpje ‘meeprinten’ met de foto, die als kleine streepjescode op papier komt. Scan je die met de app, dan komt je foto in augmented reality weer tot leven. Een toffe innovatie!

Polaroid Lab innovatie
De Polaroid Lab maakt je digitale foto’s analoog (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)
Reageer op artikel:
[VIDEO] Dit zijn de 5 leukste innovaties die je nu kunt kopen
Sluiten