Rutger Houweling
Rutger Houweling 21 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

5 inspiratiesites voor webdesigners

Het web groeit maar door met fancy websites die er allemaal goed uitzien. Het is dan echt geen gemakkelijke job om je als webdesigner te onderscheiden. Een beetje inspiratie kan geen kwaad en daarom hebben wij 5 sites voor je op een rijtje gezet. Mochten jullie overigens nog een toevoeging hebben laat het ons weten in onderstaande commentbox.

1. Dribble

Dribble is 1 van de meeste populaire designsites op het internet. Als je lid wil worden van de community kan dit alleen via een uitnodiging. Hiervoor moet je wel een goede designer zijn. Maar goed, je hoeft niet perse lid te zijn om je door allerlei ontwerp-typen te laten inspireren.

Behance

Behance is de ideale plek om je portfolio te showen aan miljoenen mensen. De site bestaat nu zo’n 6 jaar en in principe kan iedereen zich aanmelden. Hierdoor is het 1 grote verzamelplaats van creatieven die mooie ontwerpen maken. Ook grote namen zoals Nike, Hugo Boss en Google zijn actief op Behance. Je kunt je dus ook laten inspireren door wat de bureaus van deze grote jongens allemaal maken.

Awwwards

Awwwards is, hoe kan het ook anders, een award website. Op deze site krijgen andere websites een award vanwege hun te gekke ontwerp en gebruiksvriendelijkheid. Ze kiezen voornamelijk alleen het beste van het beste dus hier vind je zeker wat vette inspiratiewebsites.

Siteinspire

Siteinspire is te vergelijken met Awwwards wanneer het gaat om een selectie van het beste van het beste. Hier worden alleen geen awards uitgereikt. Het geeft je gewoon een mooi overzicht van sites die er goed uitzien.

Onepagelove

Onepagelove is weer totaal anders dan de bovenstaande sites. Op deze plek worden namelijk alleen websites geselecteerd die bestaan uit 1 pagina. Ben je dus fan van een minimalistisch ontwerp dan ben je hier op het juiste adres.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 inspiratiesites voor webdesigners
Sluiten