Mark Hofman
Mark Hofman Apps 12 okt 2020
Leestijd: 5 minuten

5 Netflix tips, tricks & hacks: haal het meeste uit de streamingdienst

Netflix is anno 2020 in bijna iedere woonkamer onmisbaar geworden. De streamingdienst is met een breed aanbod ontzettend populair en heeft de manier waarop wij tv kijken aanzienlijk veranderd. Maar haal jij er wel alles uit?

In de video die bovenaan dit artikel staat vertel ik je exact hoe je meer uit de streamingdienst kan halen. Iets dat ik doe door middel van vijf verschillende tips, tricks en hacks!

Netflix: 5 tips, tricks & hacks

Netflix is een fantastisch platform, maar met een paar simpele trucjes kan je het nog beter maken. De tips in dit artikel zijn allemaal best simpel, maar je moet ze maar kennen en kunnen vinden. Daarom helpen we je graag een handje!

Op deze manier haal jij het meeste uit de streamingdienst:

#1 Verborgen categorieën

Het vinden van een nieuwe film of series kan soms lastig zijn. Ook al toont Netflix dingen die jij misschien leuk vindt en is het mogelijk om op genre te zoeken, heb je waarschijnlijk het gevoel dat je niet alles te zien krijgt. En dat gevoel klopt ook… Gelukkig is het mogelijk om je kijklijst in de desktopversie van Netflix flink bij te werken met het genre dat je leuk vindt. En dan heb ik het niet over Westerns of Thrillers, maar over hele specifieke genres.

Door codes achter de url in te voelen, is het mogelijk om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot een collectie aan Aziatische actiefilms, animatie voor volwassenen, Zombie horrorfilms en stomende romantische films. Er zijn echt talloze mogelijkheden, dus het is een beetje lastig om elk genre met elke code hier op te noemen. Daarom hebben we een artikel op WANT staan met alle codes op een rijtje. Benieuwd? Lees dan zeker dit artikel even!

#2 Netflix als audioboek

De wereld zit vol met grote en oneerlijke problemen. Zoals je Netflix-serie op pauze moeten zetten, omdat je eten moet gaan koken… Gelukkig is daar een oplossing voor te vinden, want je kan Netflix dus als een soort luisterboek gebruiken. Dat klinkt in eerste instantie heel slecht, maar het werkt opvallend goed.

Ga naar je favoriete serie, speel een aflevering af en selecteer de optie Audio en ondertiteling. Kies onder het kopje audio voor de optie Engels-Audiobeschrijving. Vervolgens wordt er door een voice-over constant uitgelegd wat er op het scherm gebeurt. Dat is uiteraard bedoeld voor slechtzienden en wat dat betreft is de functionaliteit fantastisch. Maar ook voor mensen die even druk zijn met andere zaken, en op geen enkele wijze zichzelf kunnen beheersen wat betreft het Netflix-gedrag, die kunnen er ook gebruik van maken.

Let er alleen wel op dat de functionaliteit voornamelijk alleen werkt in het Engels en bij Netflix Originals.

Netflix
Koekeloeren naar je favoriete content (Afbeelding: Olivier Douliery / AFP)

#3 Verberg wat je hebt gezien

Wordt jij er af en toe ook zo moe van dat Netflix je suggesties geeft die jij al lang en breed gezien hebt? Misschien dat het kopje Bekijk Opnieuw je iets zegt? Maar wat dacht jij van series waar je slechts een aantal afleveringen van gezien hebt, om er vervolgens achter de komen dat je er geen bal aan vindt? Die blijven dus ook mooi bovenaan staan! 

Gelukkig is ook dit op te lossen met een simpele truc. Ga naar Instellingen -> Account en scroll naar beneden tot je Profiel en Ouderlijk Toezicht tegenkomt. Klik op je profiel en druk bij Kijkactiviteit op Weergave. Druk op het rondje met het streepje. Voila! De titel wordt niet langer weergeven als een titel die je hebt gekeken. Netflix gebruikt deze serie of film dus niet meer om jou aanbevelingen te geven.

#4 Trap mensen van je Netflix-account af

We hebben allemaal wel eens een fase in ons leven, dat we in een gulle bui zijn. Voor je het weet zitten er 5 mensen op je Netflix-account, waaronder je ex, die er geen cent voor betalen. Misschien vind je dat hartstikke prima, misschien vind je het irritant. Mocht je tot die laatste groep behoren dan is het mogelijk om al die andere mensen van je account af te trappen.

Ga naar je Instellingen -> Account en scroll vervolgens naar beneden tot je de optie Uitloggen op alle apparaten tegenkomt. Druk op de optie en kies vervolgens voor Uitloggen. Het kan tot 8 uur duren voordat de keuze wordt doorgevoerd op alle apparaten. Pas vervolgens wel even je wachtwoord aan, want anders heb je straks alsnog de poppen aan het dansen.

Netflix logo
Netflix (Afbeelding: Lionel Bonaventure / AFP)

#5 Lang leve extensies!

De meeste mensen gebruiken Netflix op hun smartphone, tablet of televisie. Maar er is ook een hele goede reden om Netflix op je computer of laptop te gebruiken. En dat heeft alles te maken met extensies. Met behulp van extensies kan jij je Netflix-ervaring compleet veranderen en verbeteren. Je hebt bijvoorbeeld extensies als TV Chart, waarmee je IMDb scores te zien krijgt bij de titels. Handig voor mensen die alleen het beste van het beste, volgens de mensen van IMDB, willen kijken. Maar je hebt bijvoorbeeld ook de extensie Super Netflix om de beeldkwaliteit te verbeteren en Netflix Extended om standaard intro’s en aftiteling over te slaan. 

Een van mijn favoriete extensies is Netflix Party. Gezien het hele gezeik om corona moeten we zoveel mogelijk thuis zitten en wat dat betreft is deze extensie uitstekend. Met Netflix Party is het mogelijk om samen met vrienden of familie een film of serie te kijken…op afstand! Je kiest een serie uit, start de aflevering en de extensie, kopieert de link en deelt deze met de mensen met wie je wilt kijken. Vervolgens is het mogelijk om tijdens de serie te chatten met elkaar. Misschien niet zo gezellig dan voorheen, maar wel degelijk een goed alternatief.

Meer Netflix?

Bij WANT houden we Netflix dagelijks strak in de gaten. Dat doen we niet alleen om met jou het meest recente nieuws te kunnen delen, maar ook zeker om je te vertellen welke films en series je zeker eens moet proberen!

Benieuwd naar onze artikelen over Netflix? Check dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
5 Netflix tips, tricks & hacks: haal het meeste uit de streamingdienst
Sluiten