5 opties om deze zomer nèt iets anders in te vullen

Nu de winter ten einde komt, gaan de inspiratie-radars in onze bovenkamer aan de slag. Hoe kunnen we dit jaar het optimale uit de komende periode halen? In dit artikel vind je een paar voorbeelden, op basis van onze eigen ervaringen. Gaan we!

Wees creatief

Creativiteit is alleen the lucky ones bedeeld? Ongein. Ergens in de krochten van je bovenkamer schuilt met zekerheid een ‘projectje’. Struin het web of kringloopwinkels af naar een tof interieur-item en knap ‘m volledig op naar je eigen smaak. Koop een blanco doek en begin met schilderen. Oude motor in de schuur staan? Maak ‘m custom.

Handwerk niet jouw ding? Duik in de pen en schrijf je beste verhalen op. Begin aan een boek of dat filmscenario dat je al een tijd in je hoofd hebt. Laat jezelf naar buiten en trap die leeuwen en beren van de weg af. Of maak muziek en dans!

Niks is zo bevredigend als iets creëren en daarna voldaan of met frisse energie de beugel van een koude Grolsch open ploppen. #proefkarakter

Maak je droomreis

Vraag een random persoon wat er op z’n bucketlist staat en in negentig procent van de gevallen pronkt ‘reizen’ in de top 5 van het lijstje. Reizen is leven. De vrijheid, het avontuur, de ontmoetingen met inspirerende mensen.

Het is een van de dingen die het leven zo aangenaam maken, dus waarom wachten? Ga waar je altijd heb willen staan. Wees niet bang en laat je meevoeren door je eigen verlangens. Stop niet bij de gebaande paden, maar ga net als Leonardo Dicaprio in The Beach (kijktip!) de uitdaging aan.

Toon karakter en ga op avontuur! Op Manners vind je tientallen tips, van Japan tot het prachtige Schotland. Is geld een probleem? Met een beetje creativiteit kun je ook met een minder ruim budget van alle pracht op aarde genieten.

5 opties deze zomer

Geniet optimaal van het festivalseizoen

Als de lente en zomer in Nederland door iets worden gekenmerkt, is het wel de enorme hoeveelheid festivals. Wie de afgelopen jaren de dagelijkse sleur heeft ingewisseld voor avontuur op een van Neerlands festivals, heeft vast en zeker een keer van een Grolsch kunnen genieten. Het karaktervolle biertje is een van je beste maatjes tijdens feestelijke momenten. Momenten waarop je de vrijheid kunt ervaren! Doe wat goed voelt, laat je niet tegenhouden en ontdek. Er is zoveel meer dan de grote namen, zowel op muziek- kunst en filmgebied. Een paar aanraders van de redactie:

  • Dekmantel (een van de beste fijnproevers-festivals op het gebied van elektronische muziek)
  • TREK festivals (het foodfestival van Nederland!)
  • Imagine Film Festival (drie dagen lang films bekijken waarin je meegevoerd wordt naar onbekende werelden en je perceptie veranderen).
  • Zwarte Cross (drie dagen los met muziek, theater, kunst en de cross)
  • Mañana Mañana (vrijheid, blijheid: het meest relaxte festival van Nederland)

Zoek de mensen op waarvan je al een tijd afvraagt hoe het met ze gaat

Vriendschappen kunnen slijten, maar soms is er weinig voor nodig om een vriendschap nieuw leven in te blazen. Het voelt wellicht als een gekke stap, maar de winst kan groot zijn. Toon karakter en zet de stap. Samen een koud biertje drinken en herinneringen ophalen, is immers een van de leukste dingen om te doen.

Blijf bij jezelf en doe wat goed voelt

Wat je ook doet met je lentekriebels, zolang je ze op de juiste manier ventileert, kan het niet fout gaan. Zwem niet tegen de stroming in, maar creëer je eigen stroom en geniet van de mooie momenten. Plop! *Geen 18, geen alcohol

In samenwerking met Grolsch

Reageer op artikel:
5 opties om deze zomer nèt iets anders in te vullen
Sluiten