5 password managers waarmee jouw wachtwoorden veiliger zijn dan ooit!

Het is belangrijk om een sterk wachtwoord te gebruiken voor al je online accounts en je verschillende apparaten. Daarnaast moet je voor ieder account en ieder apparaat een ander wachtwoord gebruiken. Het is dan ook niet vreemd dat je op een gegeven moment geen inspiratie meer hebt voor sterke wachtwoorden. Het vergeten van al die verschillende wachtwoorden is een bijkomend probleem. Wie zichzelf in dit laatste herkent kan een zogenaamde ‘password manager’ overwegen.

Een password manager, ofwel wachtwoordmanager, heeft verschillende functies. Hij genereert onkraakbare wachtwoorden voor je en bewaart je wachtwoorden veilig. Daarnaast synchroniseren sommige password managers data tussen verschillende apparaten. Dit geeft je hersenen een klein beetje rust en biedt extra veiligheid tegen hackers. Hieronder vind je 5 goede password managers om in 2020 te gebruiken op Android, Mac, computer, web browser en voor iPhone.

Een van de beste betaalde password managers: 1Password

1Password is een populaire Password Manager om verschillende redenen. Hij ziet er strak uit, is erg gebruiksvriendelijk en werkt naadloos op iedere webbrowser. Daarnaast is het een betrouwbare password manager met veel functies op zowel iOS, als Android, Windows en ChromeOS. Een fijne extra is dat 1Password niet alleen je wachtwoorden beheert, maar ook als authenticatie-app functioneert.

1Password password manager
1Password (Afbeelding: 1Password)

Password manager met veel functies: Dashlane

Dashlane heeft, net als de bovenstaande wachtwoordmanager, een gebruiksvriendelijke en simpele interface. Het heeft een groot aantal extra functies die hem onderscheidt van anderen. Zo deelt het encrypte wachtwoorden met noodcontacten als je zelf moeite hebt met je account. Een andere handige extra is dat Dashlane het internet doorzoekt of ergens data van jou is gelekt of gestolen via de Site Breach Alerts-functie.

Gratis wachtwoordmanager: LastPass

LastPass is een van de meest populaire password managers. Deze service was een van de eerste, goed werkende wachtwoordmanagers. Hij bewaart je wachtwoorden en synchroniseert deze informatie tussen je verschillende apparaten. Deze tool werkt op vrijwel ieder platform en apparaat, alleen biedt het sinds kort geen stand-alone app meer aan voor macOS. Dat maakt dit nu misschien een iets minder populaire keuze onder Mac-gebruikers. Al blijft het een goede keuze voor wie geen geld wil uitgeven.

wachtwoord password manager Last Pass
LastPass (Afbeelding: Lastpass)

Nog een gratis Password Manager: Bitwarden

Bitwarden is een veelgebruikte Password Manager voor wie graag met open-source platforms werkt. Zegt dit je niks? Dan kun je ook voor Bitwarden kiezen omdat hij gratis is, op vrijwel ieder systeem werkt (Android, iOS, Windows, MacOS en Linux) en hij ook werkt als extensie in je browser. Dit laatste betekent dat je Bitwarden niet hoeft te installeren als je dat niet wilt.

Relatief nieuwe speler: NordPass

NordPass is de nieuwste password manager uit dit lijstje. Dit betekent niet dat het bedrijf nog volledig in zijn kinderschoenen staat. NordPass is in handen van NordVPN, een bekende VPN provider. Zowel het installeren van NordPass als het gebruik is gemakkelijk. Iets dat je wellicht ook herkent van het gebruik van NordVPN. De gratis versie van de service beperkt zich tot 1 apparaat. Het biedt dus niet de mogelijkheid voor het synchroniseren van je gegevens naar verschillende apparaten. Dit maakt de gratis versie van het programma minder aantrekkelijk dan sommige van de bovenstaande gratis programma’s.

Ben je zelf wel zeker van de sterkte van je wachtwoorden? Check dan hier of jouw wachtwoord tussen de meest belabberde wachtwoorden staat. Zo ja, misschien is een password manager dan meer nodig dan je zelf dacht.

Reageer op artikel:
5 password managers waarmee jouw wachtwoorden veiliger zijn dan ooit!
Sluiten