Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Apps 4 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Even helemaal tot rust komen? Deze 5 podcasts helpen je een handje!

De huidige situatie in de wereld brengt veel onzekerheid en onrust met zich mee. Rust vinden in tijd van chaos kan op verschillende manieren. Zo bestaan er ontelbaar veel podcasts die je helpen met mindfulness, ontspanning en ontstressen.

Stress tegengaan of voorkomen is minstens zo belangrijk als lichamelijk fit blijven. De onderstaande 5 podcasts helpen je het hoofd koel te houden. Dat is wel zo fijn in deze verhitte tijd.

Engelse en Australische podcast over je knappe koppie:All in the Mind

All in the Mind gaat over het potentieel van onze geest. In de podcast wordt een breed scala aan onderwerpen besproken: van mindfulness en (slechte) gewoonten, tot eenzaamheid in de tijd van social media (en nu ook social distancing). De bovenstaande link is de Australische versie van de podcast (gemaakt door nieuwszender ABC) die zeker het luisteren waard is. Je vindt de Engelse versie van BBC Radio 4 hier.

podcast mindfull ABC All in the Mind
All in the Mind Podcast (Afbeelding: ABC Australia)

Tips en gesprekken over stress en angst: Anxious in Austin

Deze podcast gaat specifiek over stress en is ook een aanrader voor wie geen stress-klachten heeft. De podcast wordt gehost door twee psychologen uit Austin (VS), Dr. Marianne Stout en Dr. Thomas Smithyman. Ze specialiseren zich met name in angststoornissen, OCD, en cognitieve gedragstherapie. In sommige gesprekken komen interviews met medische experts voorbij, en in anderen krijg je handige tips over hoe je om kunt gaan met onzekerheid, angst, stress en meer.

Anxious in Austin Podcast
Anxious in Austin Podcast (Afbeelding: Podtail)

Een dosis kookinspiratie: Home Cooking

Koken is een perfecte afleiding van de dagelijkse gebeurtenissen en sleur. Alleen niet iedereen is een keukenprins(es). Daar kan deze podcast je bij helpen. Samin Nosrat, schrijver van het New York Times bestselling boek Salt Fat Acid Heat, heeft een nood-podcast gemaakt voor wie Samin Nosratormaliter niet veel thuis kookt en wel wat hulp kan gebruiken. Samen met de Amerikaanse muzikant en podcaster Hrishikesh Hlrway helpt ze je alle ingrediënten te gebruiken die waarschijnlijk wel in huis hebt.

Home Cooking Podcast
Home Cooking Podcast (Afbeelding: Home Cooking)

Een podcast met een eeuwenoude techniek voor Chinese zelfhulp: The Tapping Solution

Heb je ooit van ‘tapping‘ gehoord? Tapping, ook bekend als Emotional Freedom Techniques (EFT), is een holistische geneeswijze. Het is een combinatie van eeuwen oude Chinese acupressuur technieken en moderne psychologie. De krachtige techniek wordt wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt als zelfhulp om negatieve emoties te neutraliseren. Deze podcast leert je hoe je deze techniek op jezelf kunt toepassen om gezonder en gelukkiger door het leven te gaan.

Voor wie moeite heeft met in slaap vallen: Game of Drones

Wie veel aan zijn hoofd heeft slaapt vaak slechter. Als je überhaupt in slaap kunt komen. Als je daar moeite mee hebt raden we je deze briljante podcast aan. De host van de show, Drew Ackerman, heeft zelf al zijn hele leven lang van slapeloosheid. Hij heeft zijn extra tijd in ieder geval goed benut voor deze podcast. In de afleveringen hoor je de verhalen van Game of Thrones, misschien de spannendste en meest spectaculaire verhaal ooit, op een bizar slaapverwekkende manier. Ja, dat is echt mogelijk.

Game of Thrones Jon Benjen
Game of Thrones (Afbeelding: HBO)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Even helemaal tot rust komen? Deze 5 podcasts helpen je een handje!
Sluiten