Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 5 jun 2018

5 redenen om voor Videoland te kiezen

Het gebruiken van streamingdiensten is nog steeds razend populair. Met name Netflix, dat nog steeds de koppositie heeft en als beste werd getest door onder andere RADAR. Toch was er ook een andere service welke vrij goed uit de test kwam. We hebben het hier over Videoland, de streamingdienst van RTL. In dit artikel delen we zowel de voor- als nadelen van deze on demand-dienst.

1. Het aanbod is divers (maar niet zo uitgebreid als Netflix)

Videoland heeft een verrassend divers aanbod, met niet alleen televisieprogramma’s, maar ook films en zelfs cabaret. Opvallend is dat er niet alleen shows van Nederlandse cabaretiers tussen staan, maar ook enkele internationale comedians. Dus genoeg om regelmatig een avondje te kunnen lachen.

Als het gaat om films is Videoland echter net wat minder. Er staat genoeg leuks bij, maar de streamingdienst kan niet op tegen bijvoorbeeld Netflix. De service biedt wat klassiekers, films van een aantal jaar terug en ook enkele B films. Met name op het gebied van horror zitten er enkele vreemde titels bij.

Er is daarnaast wel veel ruimte voor documentaires, zowel Nederlandse als internationale producties. Dit is wat ons betreft dan weer een groot pluspunt.

2. Er zitten veel Nederlandse producties tussen

Aangezien Videoland een Nederlandse service is, hebben ze vanzelfsprekend ook een groot aanbod aan Nederlandse series en films. Zowel recente films als klassiekers. Alhoewel veel mensen deze links laten liggen, zitten er genoeg pareltjes bij die wel degelijk de moeite waard zijn.

netflix vs videoland
Het startscherm van Videoland (Afbeelding: Videoland)

Daarnaast zijn er ook veel Nederlandse realityprogramma’s te bekijken. Denk aan Temptation Island en aanverwanten. Niet bepaald hoogstaande content, maar wel ideaal voor liefhebbers welke het een keer rustig willen terugkijken. Ook internationale programma’s zoals American Idol staan erop.

3. De beeldkwaliteit is in orde

Naast het aanbod is Videoland ook qua beeld en geluid prima in orde. De service maakt het tevens mogelijk om bepaalde films in 4k af te spelen, mits je televisie dat ondersteund. Ook op dit gebied doet Videoland niet onder voor de concurrentie.

4. De Videoland abonnementskosten zijn zeer betaalbaar

Videoland heeft een soort proefperiode van twee maanden waarin de kosten slechts 1 cent bedragen. Daarna betaal je 8,99 per maand. Hiervoor mag je maar liefst met 4 apparaten tegelijk kijken.

5. Er zijn ook Videoland Originals

netflix vs videoland
Videoland laat zelf ook films en series produceren (Afbeelding: Videoland)

Ook Videoland heeft eigen, unieke content. Denk aan series als Suspects, Meisje van plezier en De 12 van Oldenheim maar ook informatieve programma’s. Er zijn bijvoorbeeld enkele misdaadseries met John van den Heuvel.

Conclusie

Videoland is een verrassend goede service met goede kwaliteit, uitgebreide content en dit alles voor een zeer scherpe prijs. Het nadeel is echter wel dat er qua internationale films niet bijzonder veel bijstaat. Dus voor echte cinefielen zijn er betere alternatieven, zoals Netflix.

Mocht jij een leuke aanvulling zoeken op de reguliere televisie, van Nederlandse shows houden en af en toe een filmpje tussendoor willen kijken, dan is Videoland echter een geweldige optie.

Naast deze review maakte we eerder al een vergelijking tussen Netflix en Videoland. Dit artikel is hier te lezen. Volg onze Facebookpagina voor meer tips omtrent streamingdiensten en wekelijkse Netflix aanraders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
5 redenen om voor Videoland te kiezen
Sluiten