5 Spotify afspeellijsten voor maximale concentrantie

Nu het Nederlandse festivalseizoen van de baan is, komt de muziek voorlopig vooral uit onze oortjes of koptelefoon. Zo kan je met Spotify natuurlijk helemaal los gaan, maar kan het je ook helpen te concentreren.

Daarom zijn we opzoek gegaan naar vijf verschillende afspeellijsten, die er allemaal op eigen wijze voor zorgen dat het werk zo gedaan is. Van natuurgeluiden tot een relaxte beat: jouw nieuwe playlist vindt je hier.

Een heerlijke beat met Spotify

Als er iets afgelopen jaar is doorgebroken, is het wel lo-fi hiphop. Op YouTube wist het studerende meisje miljoenen kijkers te trekken met een onder andere eeuwigdurende livestream. Zelfs bekende acteurs en wereldleiders hebben hierop hun eigen varianten gemaakt. Spotify is de hype niet ontgaan en heeft daarom zijn eigen afspeellijst gemaakt. Pas op dat je niet wegdroomt en leer, studeer of werk ze erop los.

Klassieke concentratie

In zo’n artikel kan klassieke muziek natuurlijk niet ontbreken. Het genre leent zich natuurlijk voor een indrukwekkend begin van Space Odyssey 2001, maar er zijn ook een een stuk rustigere stukken. Laat Beethoven, Chopin en Einaudi je tot rust brengen en werk je een weg naar het licht van de vrijmibo.

Nostalgisch Spotify

Ben je niet vies van nostalgie? Reis dan terug de tijd in met deze vaporwave afspeellijst van Itsmelodic. Onder andere Home van Resonance, bekend van de zweverige vine, is er in terug te vinden. Het liedje is een typisch voorbeeld dat een nostalgisch gevoel opwekt. Vaak hebben de nummers ook een Japanse touch, doordat veel van deze nummers hun oorsprong vinden in de jaren ’80. Toen kende het Aziatische land grote voorspoed in onder meer de techwereld. In die context past het, dat vaporwave een ironische kijk is op de moderne materialistische maatschappij. Zelfs in tijden van voorspoed is rijkdom immers geen garantie voor geluk.

Duik met Spotify het bos in

Ben je een echte fan van de natuur, maar laat je werk het niet toe om onder de bomen te werken? Pak dan deze afspeellijst erbij! In de meeste nummers zul je vogels horen fluiten en is het net alsof je in Avifauna bent.

Muziek vanaf het matras

Nu artiesten steeds gemakkelijker vanaf hun laptop (en zo vanuit hun slaapkamer) muziek kunnen maken, is het genre bedroom pop opgekomen. Het is verwant aan lo-fi hiphop, terwijl er iets meer gevoel en emotie in lijkt te zitten. Ook Spotify heeft een eigen afspeellijst hiervoor gemaakt, hoewel die niet ideaal lijkt te zijn voor een goede concentratie. Onze gekozen afspeellijst is daarentegen perfect voor iemand die opzoek is naar relaxte muziek en tegelijk naar iets meer variatie zoekt dan het geval is bij lo-fi hiphop.

Ben je benieuwd hoe je deze afspeellijsten ideaal achter het stuur beluistert? Lees dan dit artikel.

Reageer op artikel:
5 Spotify afspeellijsten voor maximale concentrantie
Sluiten