Sam Dille
Sam Dille Smart Home 3 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

5 instellingen in Google Home die je nu wil veranderen

Als je net een gloednieuwe Google Home hebt geïnstalleerd, wil je ‘m vast meteen proberen en genieten van alle handige Google Assistent-features. Vergeet alleen niet om eerst nog even goed naar je instellingen te kijken.

De Google Home-app heeft natuurlijk al wat standaardinstellingen, maar wij raden je aan om daar geen genoegen mee te nemen. Door enkele instellingen te wijzigen, kun je de apparaten die je met Google Home aanstuurt optimaal benutten en met elkaar laten samenwerken.

Til Google Home naar een hoger niveau dankzij deze vijf tips

Er zijn veel slimme functies die je kunt instellen op Google Home en die je apparaten veiliger en leuker maken. Als je meer wilt weten over slimme apparaten, neem je een kijkje op de adviespagina van Google.

#1 Krijg een melding als iemand lid wordt van je Google Home-groep

Als je de enige persoon in je huishouden bent, vraag je je vast af waarom je een melding zou willen ontvangen wanneer iemand lid wordt van je Google Home-groep. Naast het op de hoogte houden van wijzigingen, is deze instelling ook bedoeld om de veiligheid te verbeteren. Dit signaal kan bijvoorbeeld helpen om ongewenste toegang te voorkomen als je Google-account wordt gehackt.

Om deze meldingen in te schakelen, open je de app, ga je naar Instellingen en tik je op Meldingen. Schakel Personen en Apparaten in en voor berichten met pushmeldingen zet je ook Productupdates aan.

#2 Verwijder niet nuttige persoonsgegevens

Het klinkt misschien gek, maar Google Assistant bewaart opnames van elke spraakopdracht die Google Home ooit heeft gehoord. Het helpt de software om je stem te herkennen en toekomstige opdrachten beter uit te voeren. Maar het is begrijpelijk dat je deze gegevens liever niet bewaart. Gelukkig kun je ze makkelijk verwijderen.

Deze Android-apps zijn 420 miljoen keer gedownload en een gevaar voor je telefoon
Weg met malware. (Afbeelding: Microsoft)

Ga naar de pagina Je gegevens op de Assistent. Tik op Mijn Activiteit en dan op het pictogram met drie stippen. Kies voor Activiteit Verwijderen Door. Kies hoe ver je terug wilt gaan met het verwijderen van gegevens en druk op Verwijderen.

#3 Bellen met je Google Home-apparaten

Met Google Home kun je ook handsfree bellen. Het is een geweldige functie, waarmee je overal in huis makkelijk en snel kunt bellen. Als je dat handsfree wil doen, moet je ervoor zorgen dat je telefoonnummer correct is ingesteld.

Open de app en tik op Instellingen. Scrol naar beneden en selecteer Stem en Oproepen. Tik op Mobiel Bellen. Als je je nummer nog niet hebt ingesteld, tik je op Telefoonnummer en voeg je het telefoonnummer toe. Zodra dat is gekoppeld, kun je handsfree bellen. Zeg dan “Hey Google” en “Bel [naam contactpersoon]”.

Google Home
Google Home in huis. (Afbeelding: Google)

#4 Wijzig je bijnaam

Je kiest zelf met welke naam Google Home jou aanspreekt. Bijvoorbeeld met je voornaam of een grappige bijnaam. Je kunt het zo gek bedenken als je zelf wilt, maar je moet het wel even zelf spellen.

Open de Google Home-app, klik op Instellingen en dan op Meer Instellingen. Tik op Bijnaam en typ de naam in die je wilt gebruiken. Druk op Afspelen om te horen hoe het klinkt. Als het niet klopt, blijf je de spelling veranderen totdat de Assistent het wel goed uitspreekt. En vergeet niet te bevestigen.

#5 Maak een speakergroep voor nog meer luisterplezier

Google Home-luidsprekers klinken geweldig en worden nog beter als je ze samenvoegt. Voeg zoveel luidsprekers als je wilt toe aan een groep. Op die manier kun je op meerdere speakers dezelfde muziek laten afspelen. Ideaal voor een feestje.

Open de Google Home-app en tik op het plusje. Kies Groep Maken, selecteer de luidsprekers die je wilt gebruiken en verzin een naam voor de groep. Klik op Opslaan en je bent klaar om te feesten!

7 kneiter slimme tips om je Smart Home een stuk beter te maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!