5 tips om Facebook op je mobiel te beveiligen

Facebook, bijna iedereen heeft wel een profiel. Of je ‘m nou publiek hebt staan of privé, je wilt je identiteit beveiligen. Je draagt Facebook altijd bij je: op je telefoon, laptop of tablet. Maar is het eigenlijk wel zo veilig voor kapers en identiteit’s dieven? Check hieronder vijf manieren om je Facebook-account zo goed mogelijk te beveiligen.

1. Vergrendel je telefoon

Ruim 30% van de mensen heeft geen toegangscode op hun mobiele telefoon. Toch is dit een goede eerste stap om te doen. Raak je je mobiel kwijt of wordt-ie gestolen? Dan heb je in ieder geval zonder wachtwoord al een probleem. Heb je een iPhone? Dan kun je gebruik maken van een langere toegangscode. Dit doe je door naar je algemene instellingen te gaan en vervolgens voor Codeslot te kiezen. Daar zet je de eenvoudige code uit waarna je vervolgens een langere toegangscode kunt instellen. Je kunt ook kiezen om de gegevens op je telefoon op afstand te laten verwijderen als-ie ooit gestolen wordt.

2. Gebruik verschillende wachtwoorden voor email en Facebook

Behoor jij ook tot een van de vele mensen die overal hetzelfde wachtwoord voor heeft? Daarbij komt ook nog eens kijken dat de meeste wachtwoorden nogal voor de hand liggen, neem bijvoorbeeld 12345. Voeg een paar letters en cijfers toe aan je wachtwoorden en je verlengt de kraaktijd drastisch.

3. Zorg ervoor dat veilig browsen aan staat

Sinds 2011 beschikt Facebook over een ‘veilig browsen’ optie. Zonder HTTP Secure (HTTPS) staan je gegevens open voor aanvallen als je in openbare ruimtes gebruik maakt van wifi. Helaas is er wel een nadeel, want de optie vertraagt je Facebook-gebruik. Om dit te omzeilen kun je in openbare ruimtes gewoon gebruik maken van je 3G/4G.

4. Activeer login-meldingen en goedkeuringen

Om er zeker van te zijn dat je zelf bepaalt waar en wanneer je account toegankelijk is, activeer dan deze functie. Wanneer er dan vanaf een nieuwe locatie wordt ingelogd, krijg je een melding op je mobiel. Je kunt dan namen toewijzen aan de apparaten die je het meest gebruikt, zodat je een waarschuwing binnen krijgt wanneer iemand op je account komt. Vervolgens krijg je instructies toegewezen om je wachtwoord te resetten en je account beter te beveiligen.

5. Gebruik vertrouwde contacten

Deze optie is pas toegevoegd aan Facebook en is gemaakt om een kleine groep betrouwbare mensen te selecteren. Mocht je dan niet in je account kunnen komen, worden er verschillende codes gestuurd naar de geselecteerde vrienden. Als je deze codes later bij elkaar voegt, kun je weer in je account komen.

Reageer op artikel:
5 tips om Facebook op je mobiel te beveiligen
Sluiten