Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 16 mrt 2020

Van Koffiepraat tot overleg: deze 5 webcams helpen je tijdens het coronavirus

Nu we aankomende tijd wat meer thuis moeten werken, is het wellicht handig om eens te kijken naar wat je zoal moet hebben om het thuiswerken goed voor elkaar te krijgen. In dit artikel kijken we naar de webcams.

Want wanneer je tijdens het thuiswerken goed contact wil hebben met collega’s, dan is videobellen toch wel handig om te doen. Hoewel de meeste devices een eigen interne webcam hebben, is het beeld daarvan vaak korrelig. En wie weet kun je je werkgever wel zo ver krijgen om dit te vergoeden. Of is het een handige investering wanneer je een ZZP-er bent en je op afstand contact wil hebben met je klanten of werkgevers. Voor dit overzicht hebben we gekeken naar welk model goed is, maar tevens ook goed leverbaar is. Dit zijn daarbij onze tips.

Logitech C920 HD Pro webcam

Logitech levert al vele jaren de betere webcam af. De Logitech C920 HD Pro webcam is er één die vooral populair is bij verschillende streamers op Twitch, maar dus ook perfect kan worden gebruikt bij het thuiswerken. Met een Full HD-resolutie en 30 frames per seconde is het een model die er voor zorgt dat je straks perfect in beeld wordt gebracht. En dat oogt wel een stuk professioneler van het ding dat bij je laptop wordt geleverd.

Scoor hem hier

Logitech C920 HD Pro webcam
Logitech C920 HD Pro webcam (Afbeelding: Logitech)

Logitech C525 – HD

Een iets simpeler model is de Logitech C525 – HD. Deze webcam is voorzien van een 720P-resolutie. Daardoor zie je er dus iets minder strak uit dan bij de andere webcam, maar voor de meeste schermen levert dit alsnog goed beeld op. Hij maakt daarnaast gebruik van automatische lichtcorrectie, waardoor bij eventuele zonneschijn in jouw kamer je niet in één keer zwaar over belicht bent.

Scoor hem hier

Logitech C525 - HD Webcam
Logitech C525 – HD Webcam (Afbeelding: Logitech)

Renkforce RF-WC1080P Full HD-webcam

Is je budget niet al te groot? Dan is de Renkforce RF-WC1080P Full HD-webcam een goede optie om te gebruiken tijdens het thuiswerken. Qua specificaties zit hij goed in elkaar met een 1080p-resolutie en 30 frames per seconden. Waar ik de bovenste twee webcams zelf heb gebruikt en zeer enthousiast over ben, daar twijfel ik over deze. Dat gezegd hebbende is dit er één die je voor een paar tientjes in huis haalt. Op die manier is er dus niet echt sprake van een eventuele miskoop.

Scoor hem hier

Webcam thuiswerken
Renkforce RF-WC1080P Full HD-webcamera (Afbeelding: Renkforce)

Logitech C615

De Logitech C615 webcam lijkt een combinatie te zijn tussen de twee eerder genoemde webcams. Hij is klein en flexibel als de C525, terwijl hij net als de C920 beschikt over een 1080p-resolutie. Op die manier is hij goed te gebruiken voor laptops en andere apparaten die niet een heel groot scherm hebben.

Scoor hem hier

De Logitech C615 (Afbeelding: Logitech)

Gessing webcam

Tot slot een webcam die vooral bedoeld is voor hen die echt geen optie heeft. Voor nog geen tientje is dit een verdomd goedkoop ding. Hoewel de titel van het product zegt dat het een HD-webcam is, vertelt de beschrijving dat hij slechts met een resolutie van 640 bij 480 afspeelt. Dat is dus behoorlijk laag, maar als je echt wilt dat collega’s je zien, dan is dit alsnog een goede optie.

thuiswerken
Gessing webcamera (Afbeelding: Gessing)
Reageer op artikel:
Van Koffiepraat tot overleg: deze 5 webcams helpen je tijdens het coronavirus
Sluiten