Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 1 aug 2020
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de 50 beste series die op dit moment op Netflix staan (deel 3)

Op Netflix staan zoveel series dat je niet meer weet wat je moet kijken. Gelukkig helpen wij jou om de vijftig beste series op een rij te zetten. Vandaag deel drie.

De aankomende weken zetten we de vijftig beste series op Netflix op een rijtje. Zo hoef je echt niets meer te missen op de streamingdienst. Eerder verschenen al deel 1 en deel 2. Vandaag is het tijd voor het derde deel.

Derry Girls

Derry Girls is de zoveelste Britse komedie op Netflix. En terecht, want ook deze serie is erg geestig. In het onrustige Noord-Ierland van de jaren ’90 zien we vijf scholieren die met alledaagse problemen worden geconfronteerd. Eigenlijk kun je deze serie zien als de vrouwelijke variant van The Inbetweeners, maar dan met het Noord-Ierse conflict op de achtergrond.

The Sinner

The Sinner is een van beste misdaadseries op Netflix. In elk seizoen staat een nieuwe zaak centraal. Het laat zien hoe een dader tot een bepaalde misdaad komt. Zo zien we in seizoen één Cora die een man neersteekt, terwijl ze geen idee heeft waarom. Detective Ambrose bijt zich vast in alle zaken en laat pas los als hij alles weet. Sinds kort is seizoen drie op Netflix te zien.

Stranger Things

Stranger Things is een van de topseries van Netflix. De serie is een ode aan de horror in de jaren ’80 en misschien nog wel beter. Er gebeuren allerlei onverklaarbare dingen in het dorpje Hawkins. In de serie zien we natuurlijk het bijzondere meisje Eleven die het hele dorp op stelten zet. Ze heeft bijzondere krachten doordat ze jarenlang als proefkonijn is gebruikt. Winona Ryder speelt als Joyce Byers misschien wel de beste rol uit haar leven.

Alias Grace

Alias Grace is gebaseerd op het boek van Margaret Atwood die het maakte op basis van een waargebeurd verhaal. In het Canada van de negentiende eeuw moet een psychiater bepalen of een moordenares ontoerekeningsvatbaar is of niet. De miniserie is al een aantal jaar oud, maar zeker een kijktip als je die nog niet hebt gezien.

Lovesick

Lovesick is de perfecte romantische komedie waarbij je genoeg keren last krijgt van plaatsvervangende schaamte. Terwijl Dylan op zoek is naar de ware liefde in zijn leven loopt hij chlamydia op. Samen met zijn vrienden Evie en Luke brengt hij al zijn exen op de hoogte. Hierbij zien we al zijn misstappen voorbijkomen. Erg pijnlijk maar tegelijkertijd hilarisch.

House of Cards

House of Cards heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Het is samen met Breaking Bad misschien wel de serie die Netflix heeft groot gemaakt. Natuurlijk is het ook de serie van Kevin Spacy als Frank Underwood die uit het laatste seizoen is geschreven vanwege een seksueel misbruikzaak. De serie laat desondanks prachtig zien hoe de politieke spelletjes worden gespeeld. Ideaal om deze tijd nog eens te kijken.

Travelers

Na drie seizoenen is er een einde gekomen aan de sci-fi-serie Travelers. Hoewel Netflix is gestopt met de serie, is het nog steeds prachtig om te kijken. De serie speelt zich honderden jaren in de toekomst af en gaat over vier mensen die ineens totaal nieuwe persoonlijkheden lijken te hebben. Ze doen een bijzondere ontdekking over de toekomst van de mensheid.

Bodyguard

In Bodyguard helpt een oorlogsveteraan om een aanslag te verijdelen. Later moet hij een politica beschermen die juist een voorstander was van de oorlog in Afghanistan waarin hij vocht. Door dat conflict lijdt hij aan PTSS. De serie die oorspronkelijk door BBC gemaakt wordt ook wel het drama van het vorige decennium genoemd. Als je eenmaal kijkt wil je het liefst de serie in een ruk uitbingen. Het is een ban de meest bijzondere series op Netflix.

Ozark

Ozark kan in het begin lastig zijn om door te komen, maar het wordt per aflevering beter. Het is nu zelfs zo goed dat het achttien keer genomineerd is voor een Emmy. De serie gaat over een bankier die geld moet witwassen voor een lokale drugsbarron. Er is door Netflix inmiddels een vierde en laatste seizoen bevestigd voor de hitserie. Deze kun je ergens in 2021 verwachten.

Love

Love gaat over Mickey en Gus. Ze zijn koppel dat als het waren moet navigeren door de opwinding en vernederingen van intimiteit, toewijding en andere zaken die ze liever hoopten te vermijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit zijn de 50 beste series die op dit moment op Netflix staan (deel 3)
Sluiten