Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 26 apr 2019

5G iPad: dit is wanneer Apple hem mogelijk gaat lanceren

Als er een ontwikkeling op het gebied van technologie is die we op de voet volgen, dan is het 5G wel. Providers zijn er druk mee bezig, producenten passen de ondersteuning toe aan hun producten en er wordt zorgen gemaakt om de gezondheidsrisico’s. Apple lijkt zich, naast de iPhone, ook te richten op de ondersteuning in de vorm van een 5G iPad. Maar wanneer kunnen we deze eigenlijk verwachten? 

Wanneer Apple (mogelijk) met een 5G iPad komt

Als het over Apple en 5G ondersteuning gaat denken we al snel aan de iPhone. Zeker nadat de producent uit Cupertino de strijdbijl met Qualcomm heeft begraven en een deal rondom 5G modems hebben gesloten. Ondanks het feit dat we in 2019 nog geen 5G iPhone kunnen verwachten, weten we al wel dat Apple volgend jaar aan de haal gaat met de ondersteuning. Wat ons betreft precies op tijd gezien het feit dat 5G in 2019 nog in de kinderschoenen staat. Maar hoe zit het eigenlijk met de iPad? Op dit moment is het mogelijk om verbinding te maken met Wi-Fi en 4G. Ziet de populaire tablet ook een upgrade tegemoet?

De uiterst betrouwbare Apple-Analist Ming-Chi Kuo meldt via BGR dat we wel degelijk een 5G variant van de iPad kunnen verwachten. Echter zit een release op korte termijn er niet in volgens hem. Mocht Apple daadwerkelijk aan de haal gaan met een 5G variant van de iPad, dan komt deze niet eerder dan 2021. Wel laat Kuo weten dat Apple op dit moment druk aan het plannen is om twee nieuwe iPad Pro modellen in productie te brengen. Volgens hem moeten deze eind 2019 of begin 2020 in massaproductie gaan. Naar verluidt hebben deze nieuwe modellen hetzelfde aantal inches qua displays, maar beschikken ze nog niet over 5G ondersteuning.

Apple iPad Pro 2018

Naast het feit dat Apple 5G modem chips in de iPad Pro van 2021 (of later) stopt, kunnen we nog meer verwachten. Ming-Chi Kuo verwacht dat er een LCP (Liquid Crystal Polymer) soft board tegelijkertijd met het 5G modem wordt toegepast. Dat is voordelig want het zorgt ervoor dat signaalverlies wordt onderdrukt en dat de performance omtrent netwerk-verbindingen verbetert wordt. Kortom: een snellere en betere verbinding voor een mogelijke 5G iPad Pro.

Reageer op artikel:
5G iPad: dit is wanneer Apple hem mogelijk gaat lanceren
Sluiten