Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 23 mei 2019

5G maakt het weerbericht een stuk minder accuraat

De laatste lijkt de wereld behoorlijk in de ban te zijn van 5G en alle bijkomende voordelen van het nieuwe netwerk. Zo zou de 5G standaard een behoorlijke impact hebben op ons leven hebben, dankzij onder andere de vele male hogere snelheid. Helaas zijn er echter ook negatieve gevolgen en één daarvan zou te maken hebben met de accuraatheid van weersvoorspellingen.

Tot 30 procent minder accuraat

Zou zouden de nieuwe 5G netwerken volgens sommige experts de 23.8 GHz band verstoren, die gespecialiseerde apparaten gebruiken om informatie over het weer te verzamelen. Dr. Neil Jacobs, hoofd van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), geeft zelfs aan dat deze verstoring zou kunnen leiden tot een verlies van 77 procent van de data van hun passieve microgolf apparatuur. Uiteindelijk zou het resultaat zijn dat de weersvoorspellingen tot 30 procent minder accuraat worden door de komst van 5G.

Weersvoorspelling

Gevaar door implementatie 5G

De Democratische senatoren Ron Wyden en Maria Cantwell hebben dan ook een brief geschreven naar de Amerikaanse FCC.  Hierin dringen ze erop aan dat de commissie ervoor zorgt dat bedrijven de 24 GHz band niet gebruiken, die nodig is voor 5G diensten. Tenminste, niet totdat vitale weersvoorspelling operaties in veiligheid zijn gesteld. Ze geven aan dat door gewoon door te gaan met de implementatie van 5G diensten er een gevaarlijke situatie zou kunnen ontstaan met betrekking tot de nationale veiligheid in Amerika, Amerikaanse industrieën en het Amerikaanse volk.

Een ander nadelig gevolg van de 5G standaard heeft weer te maken met je eigen portemonnee. De productiekosten van smartphones zouden namelijk fors gaan stijgen door de implementatie van 5G chips. Tevens zou je je ook over je privacy zorgen moeten maken volgens computertechnologie professor Steve Bellovin. Dit zou onder andere te maken hebben met je locatie data en met de mogelijk snode plannen van het Chinese bedrijf Huawei.

PocketNow

Reageer op artikel:
5G maakt het weerbericht een stuk minder accuraat
Sluiten