Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 22/01/2019

OnePlus 5G mogelijk stuk goedkoper dan Galaxy S10

Waar 2018 op de valreep nog het jaar werd van de in-screen vingerafdrukscanner en de hole punch notch, zal 2019 ons voorzien van de 5G hype. Verschillende smartphone productenen hebben aangegeven aan de slag te gaan met de feature. Zo ook OnePlus en Samsung.

OnePlus heeft eerder al gemeld dat het met een 5G smartphone komt, welke niet de OnePlus 7 is. Daarnaast implementeert Samsung de 5G feature in zijn meest geavanceerde S10 variant: de Galaxy S10 X. Maar waar de twee dezelfde feature zullen aanbieden, is het prijsverschil enorm. Althans, dat melden de mensen van Digitimes.

5G toestel OnePlus stuk goedkoper dan Samsungs variant

OnePlus heeft inmiddels al lang en breed bevestigt dat we in 2019 twee verschillende smartphones kunnen verwachten. Zo krijgen we de OnePlus 7 (zoals we hem nu noemen) en een 5G smartphone van het bedrijf te zien. Uiteraard is dat niet het enige toestel wat voorzien gaat worden van 5G ondersteuning. Volgens Qualcomm is elke Android-producent aan het einde van 2019 voorzien van een vlaggenschip met de feature. Maar waar Samsung in haar Galaxy S10 X ook aan de haal gaat met de feature, zal deze een heel stuk duurder zijn dan OnePlus‘ variant.

Een paar dagen geleden zagen we een verslag waarin duidelijk werd dat de Galaxy S10 5G twee keer zo duur zou worden dan de goedkoopste Galaxy S10 variant. Dit zou betekenen dat we ergens rond de prijs van €1500 moeten denken. Website Digitimes meldt dat dit een aanzienlijk stuk duurder is dan het 5G toestel van OnePlus. Volgens een leverancier uit Taiwan zal 5G ondersteuning het toestel zo’n 500 yuan duurder maken, wat omgerekend zo’n €65 is.

OnePlus 7

OnePlus kennende zullen de productiekosten zo laag mogelijk blijven, waardoor we er vanuit kunnen gaan de het toestel minder dan helft kost van de Galaxy S10 5G smartphone. Uiteraard is dat op dit moment een schatting, maar dat OnePlus op dat gebied ver onder de prijs van de Galaxy S10 X zit is duidelijk.

Meer dan 5G

Uiteraard moeten we wel in het achterhoofd houden dat het 5G toestel van Samsung een stuk geavanceerder is. Zo hebben we te maken met het Galaxy jubileumtoestel en kunnen we immense specificaties verwachten. De S10 X komt met een 6.7-inch display, 12GB aan RAM geheugen en 1TB aan opslagcapaciteit te bieden. Daarnaast zal het toestel voorzien zijn van vier camera’s aan de achterkant en een dual-camerasysteem aan de voorkant. Voeg daar nog eens een gigantische batterij aan toe en je weet dat je met een serieus toestel te maken hebt.

Samsung Galaxy Beyond X

Ondanks deze indrukwekkende features heeft OnePlus in de afgelopen jaren bewezen dat het weet waar het mee bezig is. De toestellen scoren ontzettend goed op prijs/kwaliteit verhouding en de producent is zonder twijfel een serieuze speler te noemen.

Dat het 5G toestel erg sterk zal zijn staat wel vast, maar of de smartphone qua specificaties het tegen de Galaxy S10 X op kan nemen valt nog maar te bezien.

Reageer op artikel:
OnePlus 5G mogelijk stuk goedkoper dan Galaxy S10
Sluiten