Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 10 dec 2018

Xiaomi prepareert beest van een 5G smartphone voor Europa

Toen Xiaomi onlangs de Mi Mix 3 onthulde, kwam direct al het nieuws naar buiten dat begin 2019 een 5G-variant zou volgen in Europa. Een markt waarin OnePlus ook al de eerste wil zijn met een 5G-toestel, een compleet nieuw toestel.

5G Xiaomi Mi Mix 3

Destijds toonde de president van Xiaomi al een Mi Mix 3 met een duidelijk 5G-symbooltje in de statusbalk. Officiële bevestiging van een naderende lancering bleef echter uit. Daar is nu gelukkig verandering in gekomen.

Helaas is het merk dit keer iets minder ambitieus als het om de timing gaat, en blijft er genoeg ruimte voor OnePlus over om eerder te zijn. Android Central sprak het Chinese merk tijdens de Chima Mobile Global Partner Conferentie.

Daar bevestigde Xiaomi dat het volgend jaar met een 5G Mi Mix 3 zal komen, met de nieuwere Snapdragon 855 onder de motorkap. Dit keer heeft de fabrikant het echter over later in 2019. In het eerste kwartaal zullen enkel de eerste tests plaatsvinden op het netwerk van China Mobile. Pas later komt het toestel naar Europa.

Xiaomi mi Mix 3
De Xiaomi Mi Mix 3

Beest van een smartphone

Dat is een ander timeframe dan een maand geleden opdook. Ach, zolang de netwerken en de dekking nog niet compleet is, heb je er als consument ook weinig aan. Op dit moment is het vooral een marketing-strijd om als eerste te mogen claimen dat je een 5G-smartphone op de markt hebt. OnePlus gaat die strijd in Europa dus naar eigen zeggen winnen. Hier lees je meer over hun plannen.

De 5G Mi Mix 3 heeft nog steeds het opvallende slider-mechanisme en 10GB aan werkgeheugen. Het toestel zal uitgerust zijn met zes camera’s, drie aan de voor- en drie aan de achterkant. Met een 93.4 procent screen-to-body ratio en een 3200 mAh batterij wordt het een beest van een toestel. Xiaomi belooft zelfs downloadsnelheden tot wel 20GB per seconde. Mits je netwerk dat ondersteunt, natuurlijk.

Android Central

Reageer op artikel:
Xiaomi prepareert beest van een 5G smartphone voor Europa
Sluiten