Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Uncategorized 29 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

5X Typisch AliExpress: (on)handige gadgets voor USB-kabels

AliExpress staat bekend als de website waarop je werkelijk alles kunt kopen. Tussen alle vreemde items staan soms, heel soms, ook handige gadgets. Handig of niet; alle gadgets worden verkocht voor een onmogelijk kleine prijs.

Doordat er veel (heel veel) producten op de website te koop worden aangeboden door ontelbaar veel verkopers is het niet altijd makkelijk om het juiste item te vinden op de Chinese webshop. Zoek je handige gadgets om je kabels te organiseren zodat ze niet kapot gaan, in de knoop raken, en zodat je ze altijd bij de hand hebt op je (thuis)werkplek? Check dan de onderstaande 5 handige en minder handige gadgets.

Siliconen kabel-organizer

We trappen dit rijtje af met een klein maar fijne gadget om je kabels te organiseren. Maar is dit kleine gadget daadwerkelijk fijn? Ja. Want een opgevouwen kabel met een siliconen lintje er omheen is nog altijd beter dan een kabel verfrommeld op de bodem van je laptoptas of weggestoptpropt in een lade.

kabel organizer AliExpress
Siliconen kabel-organizer (Afbeelding: AliExpress)

0,50 euro

AliExpress topper: Magnetische kabel-organizer

Een handigere gadget om kabels mee te organiseren is dit item van Baseus. De kabel-organizer bestaat uit een magnetische strip die je bijvoorbeeld aan je bureau kunt bevestigen, en een aantal magneetjes die je om de kabels kunt klemmen. Zo liggen er geen kabels op de grond waar je anders gegarandeerd meerdere keren overheen was gereden met je bureaustoel. Het ruimt lekker op en beschermt je kabels dus tegen lomp gedrag als dit.

Baseus kabel organizer
Magnetische kabelbeschermer en -organizer (Afbeelding: AliExpress)

3,93 euro

USB-verlengsnoer

De meeste USB-kabels zijn niet erg lang. Wie zijn bank of tafel op een strategisch plek heeft staan kan zijn smartphone gebruiken terwijl die aan de lader ligt. Heb jij je huis niet ingericht met de lengte van USB-kabels in je achterhoofd? Dat is vrij normaal. Nee, wat zeggen we, dat is normaal. Voor jou verkoopt Ali een USB-verlengsnoer. Deze kabel is verkrijgbaar in verschillende lengten: van een halve meter tot drie meter lang.

USB verlengsnoer
USB-verlengsnoer (Afbeelding: AliExpress)

Vanaf 0,01 euro

USB-C hub

Niet iedere laptop heeft voldoende USB-poorten om al jouw USB-kabels tegelijkertijd in te steken. Geen paniek: daar is een USB-C hub voor. Al is die alleen handig wanneer je wel een vrije USB-C hub in je laptop hebt. Dit simpele exemplaar is bedoeld voor MacBook laptops en heeft een USB-poort, een HDMI-poort en een USB-C poort.

USB-C hub AliExpress
USB-C hub (Afbeelding: AliExpress)

5,33 euro

Typisch AliExpress: Uitgebreide USB-C adapter

Waarom voor een adapter met drie verschillende poorten kiezen als je ook deze uitgebreide USB-C hub kunt kiezen? Misschien omdat je alle extra’s, zoals een slot voor een SD-kaart, niet nodig hebt. Of omdat je geen MacBook Pro hebt, waar deze 6-in-1 adapter in ”Apple style” in het specifiek voor is ontworpen.

adapter AliExpress MacBook Pro
6-in-1 Adapter voor MacBook Pro (Afbeelding: AliExpress)

17,33 euro

Heb je nog nooit iets op AliExpress besteld en wil je meer weten over hoe het bestellen op de Chinese website werkt? Check dan hier onze WANT Guide. Hier leggen we je uit hoe je het beste producten op AliExpress kunt kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!