Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 13 jun 2020

6 Apple TV+-series die het kijken de moeite waard zijn

Apple TV+ bestaat nu iets meer dan een half jaar. Voor ons een reden om zes series op een rijtje te zetten die echt de moeite waard zijn.

Als je een Apple-product het afgelopen maanden hebt gekocht, dan ben je in het bezit van Apple TV+. De streamingdienst van de iPhone-maker moet de concurrentie aangaan met Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Hoewel op dit moment het aantal shows en films tegenvalt, is de kwaliteit van de producties wel goed. Wij zetten er hier een aantal voor jou op een rij.

The Morning Show

The Morning Show schreef geschiedenis voor Apple TV+. Het is voor het eerst dat een streamingdienst in het eerste jaar van het bestaan een Golden Globe-nominatie in de wacht sleept. Helaas voor Apple won de serie ‘m niet, maar het is zeker een goede productie. In de serie met een topcast die bestaat uit onder andere Jennifer Aniston en Reese Witherspoon zien we het wel en wee van de redactie van een ontbijtshow. Naast het leven op de set zien we ook de persoonlijke levens van de redactieleden.

Central Park

De nieuwe serie van de makers van Bob’s Burgers is een hit op Apple TV+. Het krijgt goede kritieken van recensenten. De animited musical, zoals het wordt genoemd, gaat over een familie die woont in Central Park New York. Zij proberen het park te beschermen tegen het gemene oude vrouwtje Bitsy Brandenham. Zij wil haar zakenimperium uitbreiden door in het park te gaan bouwen. Wij spraken eerder met de makers.

Dickinson

De Apple TV+-serie Dickinson gaat – verrassend – over de Amerikaans poëet Emily Dickinson. Zij heeft in het land dezelfde status als William Shakespeare in het Verenigd Koninkrijk. In de show zien we hoe de rebelse dichteres het conservatieve Amerika in de negentiende eeuw openbreekt. De serie won als eerste Apple-productie ooit een Peabody Award.

Defending Jacob

Defending Jacob is een indrukwekkende serie op Apple TV+ gebaseerd op een boek van William Landay. In een klein dorpje wordt een jongen vermoord. De vermoedelijk dader is Jacob, de zoon van een assistent aanklager. Vader Andy Barber (gespeeld door Chris Evans) komt in een spagaat tussen het verdedigen van zijn zoon en het dienen van het recht.

See

See is een bijzondere serie. Als een virus over de wereld raast, overlijdt een groot deel van de bevolking. De mensen die nog over zijn, zijn allemaal blind. Als er een tweeling wordt geboren met de mythische gave om te zien breekt er onrust uit. In Deze serie speelt ook onze Sylvia Hoeks een prachtige rol.

Mythic Quest: Raven’s Banquet

Als je in een treurige bui bent en even wil lachen, is Mythic Quest op Apple TV+ een prachtige optie. In de serie volg je een gaming-bedrijf dat de succesvolle game Mythic Quest heeft ontwikkeld. Het bedrijf heeft echter moeite zat om bovenaan de rankings te blijven. Om succesvol te blijven haalt het personeel de meest rare acties uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 Apple TV+-series die het kijken de moeite waard zijn
Sluiten