Rutger Houweling
Rutger Houweling Apple 5 feb 2013

6 producten die passen in het rijtje grote Apple-blunders

Ondanks dat Apple in het jaar 2012 weer een flinke omzet heeft gedraaid en meer dan 500 miljoen iOS-apparaten heeft verkocht is niet ieder product of dienst succesvol geweest. De meest recente is Apple Maps, maar ook wanneer we verder het verleden induiken zitten er een paar Apple-gadgets tussen die niet best waren. Herinneren jullie deze zes Apple-blunders nog?

1. Apple Pippin (1995)

Apple dacht wel even een succesvolle game-console op de markt te brengen. Samen met Bandai brachten ze in 1995 de Pippin op de markt. Helaas kon de relatief dure Pippin niet concurreren met de PlayStation, Sega Saturn en de Nintendo 64.

2. Apple iMac muis (1998)

Toen de muis die lijkt op een ijshockeypuck op de markt kwam dacht iedereen “WOW”. Dit ‘WOW-gevoel’ was al snel over toen mensen hem gingen gebruiken. De muis was te klein, niet praktisch en zorgde alleen maar voor RSI-problemen.

3. Apple Maps (2012)

Het moest een groot succes worden toen iOS 6 werd geïntroduceerd. Apple Maps was dé vervanger van Google Maps. Helaas bleef het bij woorden, want zelfs Batman ergerde zich aan Apple Maps. Gelukkig is Google Maps weer beschikbaar voor iOS 6.

4. Apple Newton MessagePad (1993)

Apple’s Newton is één grote grap wanneer je het vergelijkt met de iPad. Deze persoonlijke assistent werd groots aangekondigd, maar kwam pas twee jaar later op de markt. Het apparaat was langzaam en herkende het handschrift vaak niet. Binnen vijf jaar was de Newton dan ook weer uit iedereen zijn of haar geheugen gewist. Gelukkig hebben ze het met de iPhone en iPad goedgemaakt.

5. Apple Twentieth Anniversary Macintosh (1997)

De Twentieth Anniversary Mac kostte zo’n 7,500 dollar. Niet te betalen! Ok, het zag er in die tijd goed uit, maar het apparaat was zo’n vijfduizend dollar duurder dan vergelijkbare apparaten. Geen wonder dat-ie het niet gered heeft.

6. Apple QuickTake (1994)

De Apple QuickTake was één van de eerste digitale camera’s met jawel een 0,3MP-sensor en was er ruimte voor acht foto’s. Het werd geen topper en Apple liet de digitale fotografiemarkt over aan merken als Kodak, Fujifilm, Canon en Nikon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 producten die passen in het rijtje grote Apple-blunders
Sluiten