De 6,7-inch iPhone 12 zou tikkie dunner zijn dan de iPhone 11 Pro Max

Zolang de iPhone 12 niet officieel wordt aangekondigd, en dat zal echt nog wel een tijd op zich laten wachten, kun je rekenen op heel wat geruchten. In die categorie hebben we nu een gerucht te pakken over de dikte van de nieuwe generatie iPhone.

Volgens de Japanse website Macotakara zou de iPhone 12 hetzelfde ‘housing design’ hebben als de iPhone 11. Dat in tegentelling tot de eerdere geruchten die stelden dat de iPhone 12 wat meer zou weg hebben van het concept van de iPhone 4. Daarnaast laat de Japanse website ook wat weten over de afmetingen van de nieuwe iPhone.

De afmetingen van de iPhone 12

Er zouden drie verschillende modellen zijn. De 5,4-inch iPhone 12 zit tussen de iPhone SE en 8 in qua hoogte. De 6,1-inch versie zit tussen de iPhone 11 en de 11 Pro Max. En tot slot zou de 6,7-inch net wat langer zijn dan de iPhone 11 Pro Max. Daarnaast zou de 6,7 inch 12 qua dikte een mooi bericht brengen.

Klik/tap voor groter

Waar de iPhone 11 Pro Max nu zo’n 8,1 millimeter dik is, daar zou het 6,7-inch model van de iPhone 12 een tikkie dunner zijn met een dikte van 7,4 millimeter. Dat is natuurlijk niet heel erg veel, maar in dit geval is het toch mooi dat nieuwe technieken en kracht er niet voor hoeft te zorgen dat het geheel nog wat dikker wordt. Verder zou er op dit model een grotere sensor in de achtercamera zitten dan dat bij de iPhone 11 Pro Max op dit moment het geval is. Daarnaast stelt de Japanse website dat de 5,4-inch en de 6,1-inch varianten voorzien zijn van een dual camera setup, hoewel er bij de 6,1-inch ook een model gaat zijn met een triple-camera setup. Ook zal deze een zogenaamde ‘3D time of flight’-sensor krijgen, die gebruikt kan worden bij meerdere AR-functionaliteiten. De grootste variant van de iPhone 12 zal dit ook krijgen.

Uiteraard gaat het nog een tijd duren voordat we er daadwerkelijk iets van gaan zien. De iPhone 12 wordt waarschijnlijk pas in september onthuld. Wil je meer lezen over de geruchten? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
De 6,7-inch iPhone 12 zou tikkie dunner zijn dan de iPhone 11 Pro Max
Sluiten