Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gadgets 16 jul 2019

7 AliExpress producten die je simpelweg niet moet kopen

Dat AliExpress volstaat met fantastische producten die je voor een lage prijs kun scoren, is inmiddels lang en breed bekend. De webshop is simpelweg fantastisch, maar niet wanneer je deze 7 producten nodig hebt.

7 producten die je niet op AliExpress moet kopen

Bij WANT maken je bijna dagelijks wegwijs in de wondere wereld van AliExpress. Of het nu gaat om nuttige gadgets of knettergekke producten: wij helpen jou bij het vinden van de juiste aankoop. Zo hebben we onze wekelijkse lijst met de beste gadgets, maar stellen we je ook met dagelijkse artikelen op de hoogte. Is dat niet genoeg voor je, dan testen we de producten ook nog zelf in ons AliExperiment.

Maar we zouden liegen als we zeggen dat je niet hoeft op te passen bij AliExpress. Er zijn namelijk redelijk wat producten die je gewoon simpelweg nooit moet bestellen in de Chinese webshop. De onderstaande voorbeelden zijn uitzonderingen, maar jij kan ten alle tijden een uitzondering zijn.

Koop deze onderstaande even producten dus niet en voorkom dat je beetgenomen wordt op AliExpress.

#1 Geheugen

Het uitbreiden van je geheugen kan altijd een goede zaak zijn, maar dan wil je uiteraard wel voorzien zijn van de juiste middelen om dat mee te doen. In het geval van AliExpress kom je best vaak thuis van een koude kermis als je dingen als SSD-schijven of microSD-kaartjes aanschaft.

Het is namelijk nog wel eens zo dat sommige verkopers op AliExpress liegen over de specificaties. Vervelend is het zeker, maar het kopen van uiterst goedkope producten komt soms met een prijs. Het zou dus best zo kunnen zijn dat je nieuwe SSD van 1TB slechts over 500GB beschikt of dat je SD-kaartje veel minder snel bestande overschrijft dan dat er van te voren beloofd is.

AliExpress 7 producten niet kopen

Check dus altijd even de recensies die andere consumenten hebben geschreven onder het product. Maar wie echt zeker wil zijn van zijn zaak, koopt uitbreidingen gewoon niet op AliExpress. Koop deze dingen gewoon in Nederland. Je bent hierdoor niet alleen zeker van het feit dat je krijgt waar je voor betaald, maar je betaalt ook helemaal niet zo heel veel meer als op AliExpress. Dubbele bonus dus!

#2 Condooms

We kunnen er lang en breed over lullen, maar wie geen zin heeft om onverwachts kinderen te krijgen koopt zijn condooms niet op AliExpress. Er zijn simpelweg gewoon een aantal dingen die je niet moet willen aanschaffen op de Chinese webshop. Dit is daar een perfect voorbeeld van.

En geloof ons: een huishouden met een aantal kinderen is een stuk duurder dan het kopen van een aantal goede condooms in Nederland. Be smart!

AliExpress 7 producten niet kopen

#3 Motorhelmen

Wie regelmatig op een motor te vinden is zal als geen ander weten hoe belangrijk de helm wel niet is. Het is een flinke investering om een goede helm te kopen die er ook nog eens tof uitziet, maar eerlijk gezegd is dat iedere cent waard. Op AliExpress zijn goedkopen helmen te vinden, maar de vraag is of deze korting je veiligheid waard is.

In Europa gelden er bijvoorbeeld hele strenge regels op het gebied van helmen. Deze regels zijn in China een stuk soepeler, waardoor je zomaar eens met een helm kunt rondrijden die eigenlijk helemaal niet goedgekeurd is in ons werelddeel. Denk hier goed over na. Naast het feit dat het je een boete op kan leveren, lever je ook in op je veiligheid. En dat zou niemand moeten willen.

AliExpress 7 producten niet kopen

#4 Hele dure producten op AliExpress

Naast het feit dat je op AliExpress voor weinig geld toffe gadgets kunt scoren, werkt het ook andersom. Je kunt op de Chinese webshop ook aardig wat peperdure gadgets binnenhalen. Zoals hieronder te zien is, kan je er zelfs een tractor kopen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar naast het feit dat de verzending niet gratis is kan je er ook heel veel gezeik mee krijgen. Zeker wanneer de douane ziet wat de waarde van het pakketje is.

AliExpress 7 producten niet kopen

Daarbij is het ook mogelijk dat er iets mis is met het product of dat het niet helemaal naar behoren functioneert. Wat dat betreft is het een heel gedoe wanneer jij je product helemaal in China gekocht hebt. Je trekker de volgende keer gewoon weer bij Theo’s Trekkers kopen dus.

#5 Zaden

Zaden klinken misschien ontzettend onschuldig, maar kunnen wel degelijk een nare ervaring opleveren. Zo vind je op AliExpress echt de meest exotische bloemsoorten, maar weet je nooit wat je in huis haalt. Zo kunnen er zomaar compleet andere bloemen of planten uit het zaadje groeien. Hierdoor loop je een risico om je hele tuin te laten vernielen door een portie onkruid. En wanneer dat het geval is, zijn er ook nog bepaalde situaties geweest waarbij er helemaal geen bloem uit de zaad kwam.

En in het ergste geval krijg je er ook nog een gratis beestje bij, die je liever niet in je huis hebt. Gewoon lekker links laten liggen dus die zaden.

AliExpress 7 producten niet kopen

#6 Scheermesjes

Tja, scheermesjes kopen op AliExpress. Deze scherpe dingen die je iedere ochtend over je wangen laat glijden moeten natuurlijk wel aan een aantal eisen voldoen. In het geval van de varianten die je op AliExpress koopt zijn deze eisen niet in het oog gehouden. Ze kunnen dus veel te bot zijn of veel te ruw zijn. En daar heb je echt geen zin in, geloof ons.

#7 Batterijen

Batterijen lijken op het eerste oog misschien onschuldig, maar ze kunnen wel degelijk gevaarlijk zijn. Chinese fabrikanten werken met kleine winstmarges, waardoor jij al de spullen zo goedkoop aan kan schaffen. Echter zorgt dit er wel voor dat er hier er daar nog wel eens gesjoemeld wordt. Of de capaciteit klopt in de werkelijkheid helemaal niet met wat er op papier staat, of de sensor is bijvoorbeeld niet correct bevestigd. Iets dat kan zorgen dat de batterij flink heet wordt. En wanneer dat het geval is besef je maar al te snel dat die paar cent die je bespaart eigenlijk helemaal nergens op slaan.

Meer AliExpress?

Ben je nou benieuwd naar meer artikelen over AliExpress of wil je simpelweg wat toffe deals meepakken? Check dan zeker even deze pagina!

Reageer op artikel:
7 AliExpress producten die je simpelweg niet moet kopen
Sluiten