Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Pop-Culture 12 jan 2020

7 grote films die om bijzondere redenen geweigerd werden door bioscopen

Bioscopen die grote films weigeren

Waar ga je heen als je een nieuwe film wilt zien? Precies, de bioscoop natuurlijk. De plek waar alle grote blockbusters als eerste te zien zijn. Althans, dat is in de meeste gevallen zo. Hoewel films en bioscopen niet zonder elkaar kunnen, komt het soms voor dat ze het niet eens zijn met elkaar. Vooral bioscopen willen nog wel eens ‘nee’ verkopen aan filmdistributeurs.

Zo kan het dus gebeuren dat grote en bekende films niet in alle bioscopen te zien zijn. Dat kan verschillende redenen hebben. Zo speelt geld regelmatig een rol. Filmdistributeurs stellen soms de meest bizarre eisen aan bioscopen. Vaak gaan bioscope alsnog akkoord omdat ze de film nodig hebben om geld te verdienen, maar er zijn bioscopen die voet bij stuk houden.

Bioscopen moeten soms ‘nee’ verkopen

Daarnaast kan ook de film zelf het probleem zijn. Niet alle bioscopen zijn het eens met wat er op het scherm gebeurd en kiezen er daarom voor om de film te skippen. Dat kan te maken hebben met geloof, maar ook met tragische gebeurtenissen uit het verleden. Hierdoor lopen ze veel geld mis, maar laten ze wel zien waar ze voor staan.

En laten we ook streaming niet vergeten. We hebben het al vaker gehad over de relatie tussen Netflix en bioscopen. De twee liggen ver uit elkaar, maar dat betekent niet dat ze elkaar niet nodig hebben. Dit zorgt voor een interessante situatie die ertoe heeft geleid dat meerdere grote films het witte doek niet wisten te halen.

7 bekende voorbeelden

Waarom een bioscoop er voor kiest om een film niet te vertonen kan dus verschillende redenen hebben. Om dit tastbaar te maken hebben we zeven bekende praktijkvoorbeelden voor je op een rij gezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
7 grote films die om bijzondere redenen geweigerd werden door bioscopen
Sluiten