Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 22 feb 2019

7 Ijzersterke thrillers op Netflix die je gezien moet hebben

Het aanbod van Netflix groeit met de dag, zelfs op filmgebied. Daardoor kan kiezen pittig zijn. We helpen je een handje door zeven thrillers op een rijtje te zetten die je gezien moet hebben.

The Departed

De kans is groot dat je deze film al lang gezien hebt, maar check ‘m dan gewoon nog een keer. Zo goed is The Departed. Sullivan werkt voor Frank Costello, een beruchte gangster. Zijn opdracht is om het politiekorps van Boston succesvol te infiltreren. Aan de andere kant zit Billy Costigan, een undercover-agent die juist het imperium van Costello probeert binnen te dringen.

Gone Girl

Nick en Amy Dunne, gespeeld door respectievelijk Ben Affleck en Rosamund Pike, zijn van plan om hun jubileum als echtpaar te vieren. Tot Nick twijfels krijgt, die hij zijn tweelingzus voorlegt. Wanneer hij terugkeert, blijkt Amy compleet verdwenen te zijn. De politie wordt direct ingeschakeld, maar al het bewijs leidt naar maar één persoon: Nick zelf.

Child 44

Child 44 was niet de topfilm die het had moeten zijn, maar zeker dankzij het puike acteerwerk van Tom Hardy is de film nog steeds een absolute aanrader. Een idealistische veiligheidsfunctionaris onderzoekt een reeks kindermoorden, in een land waar dat soort misdaden volgens de overheid nooit plaatsvinden. Seriemoordenaars bestaan op papier niet eens. Toch besluit hij door te zetten, waardoor hij al snel verbannen wordt. Wat is er aan de hand in het land waar Stalin aanbeden wordt? Een crime-thriller om van te smullen.

Shutter Island

In het Amerika van 1954 gaan Chuck Aule en zijn nieuwe partner Teddy Daniels op zoek naar een moordenares. Ze zat in een TBS-kliniek op Shutter Island. Het kan bijna niet anders dan dat ze zich ergens schuil houdt op het eiland. Een orkaan zorgt ervoor dat hun onderzoek spaak loopt, en dat ze zelfs vast zitten op het eiland. Ondertussen ontsnappen nog meer gevangenen…

Prisoners

Prisoners, wat een topfilm. Nog een stuk bewijs dat Denis Villeneuve een van de beste regisseurs van dit moment is. Deze ijzersterke thriller gaat over Keller Dover, een vader wiens dochter wordt ontvoerd. De ergste nachtmerrie voor elke ouder. Hij heeft weinig aanknooppunten, en ook de politie geeft het al snel op. Keller besluit het heft in eigen handen te nemen, met alle gevolgen van dien.

Legend

Nog een keer Tom Hardy! In deze film speelt hij twee rollen: een tweeling! De film is zo opgenomen dat het net lijkt alsof Hardy echt twee keer tegelijkertijd in beeld is. Hij speelt twee beruchte gangsters die de onderwereld van Londen twee decennia lang in handen hadden. In Legend zie je hun opkomst en ondergang voorbij komen.

American Gangster

We blijven even bij de gangsters, dit keer Amerikaanse. In American Gangster zie je hoe politieagent Roberts lucht krijgt van een trucje waar drugsbaas Frank Lucas van profiteert: hij gebruikt het Amerikaanse leger om tijdens de Vietnamoorlog goedkoop drugs de Verenigde Staten in te smokkelen. Roberts besluit op onderzoek uit te gaan, maar een corrupte politieagent is hem op de hielen.

Reageer op artikel:
7 Ijzersterke thrillers op Netflix die je gezien moet hebben
Sluiten