Deze 7 Oscar genomineerde films moet je zien, ook als ze niet winnen

De Oscar-ceremonie komt er weer aan en dit jaar zit er wat ons betreft veel goeds tussen de genomineerden. Met name in de categorie ‘Beste film’. In totaal zijn er negen films die kans maken op deze Award, waarvan er zeven – zover wij weten – nog in de bioscoop draaien of via bijvoorbeeld Pathé Thuis te huren zijn. Deze willen we daarom even voor jullie op een rijtje zitten.

7 topfilms die kans maken op een Oscar

Het leuke is dat er dit jaar niet alleen dramafilms genomineerd zijn, maar ook een Eerste Wereldoorlog-film en zelfs een komedie. De volledige lijst zie je hieronder:

1917

In de Verenigde Staten komen films soms maanden eerder uit dan in Nederland. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde titel de prijs voor beste film in de wacht sleept, zonder dat wij hem hebben kunnen zien. De veelbelovende oorlogsfilm 1917 mag dan inmiddels ook in Nederland te zien zijn, maar wordt in Amerika gezien als een titel uit 2019. En eentje die kans maakt op een Oscar.

Als je de film een kans geeft dan zijn wij er vrijwel zeker van dat je al snel doorhebt waarom 1917 in aanmerking komt voor de titel ‘Beste film’. Het plot is vrij simpel. We zien twee jonge soldaten die tijdens Eerste Wereldoorlog de opdracht krijgen om een belangrijke boodschap over te brengen. Als deze op tijd arriveert kunnen er namelijk honderden levens gered worden.

Het is echter de combinatie van sterk camerawerk en ijzersterke regie die van 1917 een enorm goede film maken. We kunnen er veel over zeggen, maar het lijkt ons beter als je deze Oscar genomineerde titel zelf gaat checken. 1917 is momenteel in de bioscoop te zien.

Joker (met Oscar-waardige acteur)

We hebben door de jaren heen al vele vertolkingen van de Joker voorbij zien komen, maar de manier waarop Joaquin Phoenix de bekende Batman-slechterik vertolkte was wat ons betreft uniek en daarbij zeker Oscar-waardig. In Joker zien we een man met ernstige psychische problemen die desondanks zijn best doet om mee te draaien in de maatschappij. Hoe meer hij hierin wordt tegengewerkt, hoe groter zijn duistere alter ego wordt…

Joker is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray. Ook kun je de film huren via Pathé Thuis.

Once Upon a Time in Hollywood

Quentin Tarantino heeft inmiddels meerdere meesterwerken op zijn naam staan en wat ons betreft mag Once Upon a Time in Hollywood zeker aan dit rijtje toegevoegd worden. Het gaat hier om een ode aan het Hollywood van de jaren 60 en Tarantino kennende krijgen we weer een hoop verwijzingen naar oude klassiekers voorgeschoteld. Daarnaast mogen we genieten van de chemie tussen Brad Pitt en Leonardo DiCaprio die voor het eerst samen in een lange film te zien zijn.

Once Upon a Time in Hollywood is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray. Ook kun je de film huren via Pathé Thuis.

Jojo Rabbit

Jojo Rabbit is een film van Taika Waititi, de man achter Thor: Ragnarok. Dit keer is de hoofdrol echter niet voor Chris Hemsworth maar Waititi zelf. Hij speelt niemand minder dan Adolf Hitler, dat in deze film de denkbeeldige vriend is van een onzeker jongetje. Ondanks dat dit concept misschien bizar klinkt is Jojo Rabbit een erg leuke komedie waar ook nog eens enkele topacteurs aan meedoen. Zo zien we onder andere Scarlett Johansson, Rebel Wilson en Alfie Allen (Game of Thrones) in de film terug. Een vrij bijzondere Oscar-kanshebber, maar wel een leuke.

Jojo Rabbit is momenteel nog in de bioscoop te zien.

Parasite

Veel mensen laten films uit landen als Zuid-Korea links liggen en dat is erg jammer. Dit omdat er steeds vaker goede titels uit die hoek komen. Een recent voorbeeld is Parasite, dat gaat over een gezin dat in geldnood verkeerd en daar op sluwe wijze probeert uit te komen. We zouden nu wel meer kunnen vertellen, maar raden je aan om zelf te ontdekken waar het verhaal achter deze Oscar-kanshebber naartoe gaat.

Parasite is momenteel nog in een select aantal filmtheaters te zien en gaat later nog naar Picl komen.

The Irishman

Het heeft jaren geduurd, maar sinds afgelopen november kunnen Netflix-abonnees genieten van The Irishman, de nieuwste misdaadfilm van Martin Scorsese. Het verhaal is weer als vanouds goed en met namen als Al Pacino en Robert De Niro is ook het acteerwerk de moeite meer dan waard.

The Irishman is nu via Netflix te zien.

Marriage Story

Naast films over oorlog, gestoorde clowns en een moordlustige sekte is er ook een Oscar-genomineerde waarin een wat alledaagser probleem centraal staat. In Marriage Story zien we een stel dat na jaren gelukkig getrouwd te zijn geweest alsnog besluit om van elkaar te scheiden. Het probleem is alleen dat ze een zoon samen hebben en allebei graag de voogdij in handen willen krijgen. Waar het concept achter deze film vrij simpel is, blijkt de uitwerking fantastisch. Niet alleen weet regisseur Noah Baumbach het verhaal krachtig in beeld te brengen, ook hoofdrolspelers Adam Driver (Star Wars) en Scarlett Johansson (Marvel) zetten een geweldige prestatie neer.

Marriage Story is nu via Netflix te zien.

De Oscar ceremonie live volgen

Naast de bovenstaande films maken ook Ford v Ferrari en Little Women kans op de Award voor ‘Beste film’. Uiteraard zijn er nog veel meer categorieën waarin een prijs te winnen valt. Een compleet overzicht vind je hier. Wil jij de Oscar-ceremonie live volgen? In dit artikel staat hoe je dat kunt doen.

Reageer op artikel:
Deze 7 Oscar genomineerde films moet je zien, ook als ze niet winnen
Sluiten