Barry Kraakman
Barry Kraakman Tech 11 mei 2015
Leestijd: 3 minuten

7 tips maken jou een master in het typen op de iPhone

Veel mensen gebruiken een iPhone. En dat is sinds de komst van de iPhone 6 (Plus) nog meer toegenomen. De tijd die we op het apparaat spenderen kan echter een stuk efficiënter worden gebruikt, tenminste als we het apparaat goed kennen. Hoewel de meesten weten hoe je typt op de smartphone van Apple, hebben wij een paar tips samengesteld die zelfs het typen van berichten efficiënter maakt.

1. 123

Voor de meeste mensen is het typen van een cijfer of speciaal teken geen probleem. Druk op ‘123’ links onder in het beeld en het toetsenbord vormt een bord vol speciale tekens. Het typen van een cijfer of uitroepteken neemt op deze manier echter relatief veel tijd in beslag en kan sneller. Door niet te tikken op ‘123’ maar deze knop ingedrukt te houden, verschijnt het toetsenbord vol alternatieve tekens ook. Wanneer je met je vinger naar het teken of cijfer schuift die je wilt gebruiken en loslaat zodra je vinger het teken heeft bereikt, verschijnt-ie in je tekstregel. Bij het loslaten verandert het toetsenbord automatisch weer naar QWERTY. Smart!

2. Punt.

Het typen van een punt is gemakkelijk, maar overbodig. Wanneer je twee keer op de spatiebalk tikt, verschijnt er automatisch een punt achter je laatst getypte woord. Zo begin je dus nóg sneller aan een nieuwe zin.

3. CAPS LOCK

Een berichtje van je moeder, volledig in hoofdletters. Herkenbaar? Waarschijnlijk heeft ze twee keer op ‘shift’ gedrukt zonder dit zelf door te hebben gehad. Dat zorgt er echter voor dat caps lock aangaat en alles in hoofdletters wordt getypt. NICE!

4. Schudden met die phone

Word jij ook zo moe van het weghalen van complete zinnen, omdat je het bericht toch nét even anders wilt formuleren? Niet meer nodig. In bovenstaande situatie is het mogelijk de iPhone te schudden. Er verschijnt een pop-up met de vraag of je het getypte wilt herstellen. Wanneer je op ‘herstel’ drukt, verdwijnen de laatst getypte zinnen.

5. Accenten

Het schrijven van accenten op letters is ook op de iPhone mogelijk. Deze functie zit echter verborgen achter de normale letters. Houd je vinger op een letter om de regel met accenten tevoorschijn te toveren. Dit werkt niet alleen voor accenten op bijvoorbeeld de ‘e’, maar maakt het ook mogelijk om letters als ‘ø’ te schrijven. Of variaties op speciale tekens, als bijvoorbeeld de ‘¿’.

6. .com

In Safari is het mogelijk om de punt in te drukken voor het typen van gehele web-domeinen als ‘.com’ en ‘.nl’. Typ het eerste gedeelte van de site in, bijvoorbeeld ‘www.want’. Wanneer je hierna op de punt drukt en deze ingedrukt houdt, verschijnt er een menu waarin je uit de web-domeinen kunt kiezen.

7. Afkortingen

Typ jij vaak zinnen met afkortingen, simpelweg omdat het sneller is? Dit hoeft niet ten koste te gaan van de begrijpelijkheid voor de lezer. In de instellingen van toetsenbord is het mogelijk trefwoorden aan te maken en de betekenis van deze woorden in te geven. Wanneer jij zo’n trefwoord typt, maakt de iPhone er vervolgens automatisch het woord of de zin van die jij zelf hebt ingevoerd. Handig!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
7 tips maken jou een master in het typen op de iPhone
Sluiten