Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 29/05/2019

Maak kennis met 7SEEDS: survival anime op Netflix

Nu Disney+ eraan komt moet Netflix er alles aan doen om zich te onderscheiden. Netflix Original na Netflix Original wordt eruit gepompt, maar er zijn maar weinig genres of type content waarmee het bedrijf niet direct met Disney concurreert. Er is sowieso één grote uitzondering: anime. Maak kennis met 7SEEDS.

7SEEDS: nieuwe anime op Netflix

Disney kan zijn concurrent evenaren op vrijwel elk vlak, maar je zult niet snel Japanse animatieseries voor volwassenen op Disney+ vinden. Animatiefilms, ja, maar dan voor het hele gezin. Juist daarom is de grote investering van Netflix in anime zo interessant.

Dat werpt zijn vruchten af, met een flinke lading aan originele content die op de streamingdienst te vinden is. Violet Evergarden is bijvoorbeeld prachtig, maar er zitten ook veel missers tussen.

Volgende maand komt 7SEEDS uit, een postapocalyptische animatieserie voor volwassenen. Een nieuwe trailer onthult het aangrijpende verhaal. De serie gaat over een groep mensen die wakker wordt na een soort apocalyps.

Ze waren ingevroren om de mensheid te redden, zodat zij de aarde weer kunnen bevolken. Dat project heette 7SEEDS. Het idee?  Zeven jonge en gezonde mensen werden ingevroren zodat ze de apocalyps konden overleven. Een computer zou ze weer wakker maken als de aarde weer veilig genoeg was. In totaal zijn er vijf teams met elk zeven leden. Letterlijk de zaadjes van de mensheid. Een nieuwe kans.

Ijzersterk

Helaas heeft de groep hele andere prioriteiten en blijkt het allesbehalve makkelijk om een nieuwe samenleving op te bouwen. 7SEEDS heeft alles: klassenstrijd, romantische subplots, een hoop actie en vooral veel intrige. Kan de mensheid nog gered worden?

Zelfs nu de apocalyps achter de rug is zal de groep nog een hoop drama voor de boeg krijgen. Dat weten we omdat de serie gebaseerd is op de gelijknamige manga, een Japanse strip dus. De geliefde manga is ijzersterk.

Hartverscheurende verhalen, personages met diepgang en een grimmige toon kenmerken het bronmateriaal. Het is gruwelijk op een tragische manier, niet op de horror-manier. De tekeningen uit de originele strip zijn echter ietwat verouderd, dus het is fantastisch dat Netflix met een moderne adaptatie komt. De eerste trailer is op animatievlak nog niet helemaal overtuigend, maar op 28 juni gaan we hopelijk kennismaken met een dijk van een serie. Vanaf dan kun je 7SEEDS namelijk bingen.

?Check ook: De magie van kijkcijfers: waarom Netflix allesbehalve transparant is

Reageer op artikel:
Maak kennis met 7SEEDS: survival anime op Netflix
Sluiten