Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 16 mrt 2020

Deze 8 films zijn vanwege het coronavirus uitgesteld

Het coronavirus blijft de wereld bezighouden. Naast evenementen die uitgesteld worden moeten ook films eraan geloven. Zo werd een ruime week geleden de aankomende James Bond-film No Time To Die uitgesteld. De afgelopen dagen is gebleken dat meer films dit voorbeeld gaan volgen.

De reden dat veel films verschoven worden heeft te maken met het feit dat het samenbrengen van veel (vreemde) mensen ervoor kan zorgen dat virussen zich makkelijker verspreiden. Vandaar dat veel potentiële bezoekers de bioscoop voorlopig zullen vermijden, als ze zelfs al open zijn, met als gevolg dat de kaartverkoop van bepaalde films aanzienlijk minder zal zijn. Vandaar dat veel studio’s nu de keuze maken om nog even te wachten met het uitbrengen van hun meest veelbelovende titels.

De films en series die onlangs zijn uitgesteld

In dit artikel hebben we alle films en series verzameld die tot nu toe naar een andere datum verzet zijn.

1. A Quiet Place 2

Het concept achter het in 2018 verschenen A Quiet Place was erg verfrissend en zorgde ervoor dat de film zowel bij de critici als het grote publiek erg goed ontvangen werd. De vraag is nu of het vervolg net zo spannend zal zijn. Waar we deze tweede film in eerste instantie op 19 maart al zouden kunnen zien, blijkt dat vanwege het coronavirus niet meer door te gaan. Wanneer de film dan wel uitkomt is helaas nog niet bekend.

2. Mulan

Waar de live-action verfilming van Disney klassieker Mulan in China al een tijdje uitgesteld was, blijkt dit nu ook voor de rest van de wereld te gelden. Het is nog niet bekend wanneer de film dan wel zal verschijnen. Een grappig detail is dat enkele recensenten Mulan al wel hebben gezien en daardoor nog enkele maanden langer hun mond moeten houden.

3. The New Mutants

De productie van X-Men afsplitsing The New Mutants heeft vele problemen gekend, maar onlangs leek het erop alsof deze film uiteindelijk toch zou uitkomen. Al is er nu weer sprake van een ander probleem, namelijk het coronavirus. Ook bij deze titel is het nog niet bekend wanneer hij dan wel zal verschijnen.

4. James Bond: No Time to Die

De film waar het allemaal mee leek te beginnen… het nieuwste deel in de James Bond-reeks. Dit langverwachte project stond gepland om in april te verschijnen, maar is verzet naar november.

5. F9

Je zou denken dat de stoere personages uit Fast and Furious niet te stoppen zijn, maar dat de producenten achter de film zijn dat blijkbaar wel. Ook het aankomende F9 gaat uitgesteld worden. Waar de aankomende James Bond-film een half jaar wordt uitgesteld, mogen we het negende deel in de Fast and Furious pas op 2 april 2021 verwachten.

6. Antlers

Een tijdje geleden brachten we een trailer voor Antlers onder de aandacht, dat oogde als een veelbelovende film voor horrorliefhebbers. Al zullen geïnteresseerden helaas nog even geduld moeten hebben, want ook deze titel ontkwam niet aan het coronavirus.

7. Peter Rabbit 2: The Runaway

Ook kinderfilms blijken door het coronavirus getroffen te zijn. Zo zal ook Peter Rabbit 2 een stuk later verschijnen dan gepland. Waar de film eerst in eerste instantie deze maand al zou uitkomen, blijkt dat verplaatst te zijn naar 7 augustus.

8. Paradise Drifters

Er blijkt ook een Nederlandse film te zijn uitgesteld. Het gaat hier om Paradise Drifters, een drama dat eerder dit jaar op het International Film Festival Rotterdam in première ging. De film stond gepland om ook naar de reguliere filmhuizen te komen, maar dat gaat nu voorlopig niet door.

Opnames die stilgelegd zijn vanwege coronavirus

Naast de bovenstaande films blijken er ook series te zijn die vanwege het coronavirus vertraging opleveren. Het gaat om titels waarbij de productie voorlopig is stilgelegd. Een overzichtje daarvan is hieronder te vinden:

The Falcon and the Winter Soldier

Deze aankomende Disney+ serie zou oorspronkelijk al in augustus verschijnen, maar nu is de kans aanwezig dat de eerste aflevering later pas zal verschijnen. Dit omdat de opnames in Praag voorlopig stilgelegd blijken te zijn. Of ditzelfde ook geldt voor andere Marvel series is nog niet bekend, maar we gaan ervan uit van wel.

Stranger Things

De recente teaser en behind-the-scenes video hebben ongetwijfeld veel fans nieuwsgierig gemaakt naar het vierde seizoen. Al zal dit waarschijnlijk later verschijnen dan gepland.

Apple TV series

Waar de streamingdienst van Apple lang niet zo populair is als concurrenten Netflix en Disney+, werd The Morning Show echter goed ontvangen. Er komt dan ook een tweede seizoen. Het coronavirus zorgde er echter voor dat de opnames hiervan uitgesteld zijn. Dit lijkt ook te gelden voor andere Apple TV+ titels, zoals bijvoorbeeld For All Mankind, Little America, See, Lisey’s Story, Mythic Quest: Raven’s Banquet en Servant.

The Batman

Fans die nieuwsgierig zijn naar hoe Robert Pattinson het er vanaf gaat brengen als Batman moeten daarvoor tot eind 2021 wachten. Al zou het zomaar kunnen dat de film uiteindelijk nog later verschijnt. Dit omdat ook de productie van The Batman stilgelegd is.

Netflix en het coronavirus

Je zou misschien denken dat Netflix vanwege het coronavirus juist enorm goede zaken doet, maar een aantal analisten zien dit echter heel anders. Een uitleg van hun voorspelling is te vinden in dit recente artikel.

De kans is groot dat er de komende weken nog meer films en series zijn die naar voren worden geschoven. Als jij hiervan op de hoogte gehouden wilt worden dan raden we je aan dit overzicht regelmatig te checken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze 8 films zijn vanwege het coronavirus uitgesteld
Sluiten