Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 27 mrt 2019

8 Sci-fi series op Netflix die je gezien moet hebben

Netflix staat vol met ijzersterke series, waardoor het lastig is om je volgende binge te zoeken. We zetten acht sci-fi series op een rijtje die je gezien moet hebben.

Star Trek: Discovery

Bij science-fiction denk je natuurlijk meteen aan Star Wars Star Trek. Discovery speelt zich tien jaar voor de avonturen die we allemaal kennen af. We volgen de crew van de USS Discovery, terwijl ze nieuwe werelden en beschavingen ontdekken. Een koude oorlog tussen de United Federation of Planets en het Klingon Rijk zorgt voor grote spanningen. Kan luitenant-commandant Michael Burnham het tij keren?

Love Death + Robots

Love, Death + Robots is briljant. Het gaat om een anthology-serie, bestaande uit zestien korte films. Elke film is gemaakt door een compleet ander team en in een compleet andere stijl. Allemaal losstaande verhalen dus, vol dolgedraaide robots, monsters, cyborgs en prachtige animatie. Stuk voor stuk vermaak van hoog niveau. Kunst!

The OA

The OA krijgt binnenkort een tweede seizoen, dus het is hoog tijd om aan het eerste seizoen te beginnen. Prairie Johnson is een jong meisje die terugkeert naar het stadje waaruit ze jaren daarvoor plotseling verdween. De hechte gemeenschap is volledig in shock wanneer ze ontdekken dat ze niet meer blind is. Is het een wonder? Prairie weigert te spreken over wat er is gebeurd, zelfs als de FBI betrokken raakt. Het mysterie ontrafelt zich langzaam…

12 Monkeys

In 12 Monkeys volgen we Cole, een tijdreiziger uit een postapocalyptische toekomst. Hij gebruikt daarvoor een zeer gevaarlijke en ongeteste manier van tijdreizen. Cole moet echter wel, want hij moet korte metten maken met een plaag die anders 93.6 procent van de mensheid zal doen inkrimpen. Op die missie keert hij terug naar het heden, op zoek naar de oplossing voor het onvermijdelijke lot. Van 2043 naar vandaag: 12 Monkeys is een achtbaanrit.

Black Mirror

Ook Black Mirror is een anthology-serie, maar dit keer niet geanimeerd. Elke aflevering duurt rond de 50 minuten en verkent een potentiële toekomstsituatie. Bijna altijd is de toon grimmig, en krijgen we als kijkers de donkere kant van technologische ontwikkelingen te zien. De Britse bewerking van Twilight Zone weet het collectieve onbehagen voor de toekomst van tech op een excellente wijze te gebruiken.

Limitless

Ken je de film Limitless nog? Weinig mensen weten dat er ook een serie van gemaakt is. Normaliter is dat een slecht teken, maar in dit geval pakte de serie-adaptatie verrassend goed uit. Brian Finch krijgt dankzij een speciale drug genaamd NZT de mogelijkheid om zijn volledige brein te benutten. Een soort supermens dus. De FBI heeft hem al snel door en probeert zijn speciale capaciteiten voor andere doeleinden in te zetten. Ondertussen heeft senator Mora Finch ook in zijn vizier.

Cowboy Bebop

Cowboy Bebop is zo’n beetje het beste wat anime te bieden heeft, vooral vanuit een Westers oogpunt. In plaats van onbegrijpelijke Japanse cultuur serveert deze serie je namelijk verslavende sci-fi, betoverende jazz en een Westers sausje. Spike Spiegel en zijn reisgenoten reizen met een ruimteschip rond in het jaar 2071. Ze zijn premiejagers, op zoek naar schurken. Elke aflevering vertelt een los verhaal, maar overkoepelend komen we steeds meer te weten over de crew en hun geschiedenis. Van begin tot eind ijzersterk, misschien wel de beste serie uit dit lijstje.

Travelers

In de toekomst wordt een bijzondere technologie ontdekt, die het mogelijk maakt om je bewustzijn teug te sturen naar de 21e eeuw. Sterker nog, tijdreizigers kunnen echt in het leven van willekeurige mensen of beroemdheden stappen. Hun doel? De mensheid redden en potentiële verschrikkelijke toekomsten voorkomen.

Reageer op artikel:
8 Sci-fi series op Netflix die je gezien moet hebben
Sluiten