Robert Kroes
Robert Kroes Tech 11/03/2020

8,8 miljoen % rendement op de Bitcoin? Deze investeerder(s) lukte het

Als je deze dagen naar de Bitcoin en andere cryptomunten kijkt zie je veel rode koersen. Velen die deze dagen handelen hebben dan ook moeite om goede resultaten te boeken. Toch is er één (groep) investeerder(s) die vandaag een rendement om van te dromen scoorde. Toch kan dit droomrendement voor andere investeerders wel eens een nachtmerrie betekenen. Wij leggen het uit.

Wie scoorde er vandaag 8,8 miljoen % rendement op Bitcoin?

Zoals zo vaak ontbreken de namen en rugnummers, maar het bewijs is daar. Blockchain-watchers zagen vanmorgen hoe een Bitcoin whale vanaf 16 adressen in totaal 800 Bitcoin (BTC) verplaatste. Nu is het zeker geen kleine transactie, maar ook niet directs waar de cryptopers de persen stopt. Toch is er één uniek kenmerk dat deze transactie anders maakt.

Deze 16 adressen zijn namelijk allemaal gecreëerd tussen augustus en oktober 2010. Inderdaad, prehistorie voor de Bitcoin-geschiedenis. De koers maakte overigens op dat moment een legendarische sprong op weg naar erkenning. In deze drie maanden schoot de koers namelijk omhoog van $0.0008 naar $0.08. Dat de investeerder vandaag een ongelofelijke klapper maakte blijkt als we de situatie op de cryptomarkten bekijken.

Live Koersen Bitcoin en Cryptomunten

De situatie op de cryptobeurs blijft gespannen. De live cryptokoersen bleven de hele dag in het rood. In onderstaand overzicht zie je de actuele stand van zaken.

Live koers Bitcoin en koersen cryptomunten blijven bearish
Live koers Bitcoin en koersen cryptomunten blijven bearish. Lvie koersen vastgelegd om 21.55 uur. Bron: Tradeincrypto.com

Wanneer we, ondanks de rode koersgolf, bedenken tegen welke koersen deze 800 Bitcoin zijn aangekocht komen we op een astronomisch rendement van liefst 8,8 miljoen %. Daarmee is denk ik het hoogste rendement ooit op een legale belegging een feit.

Zijn dit de cryptomunten van Satoshi Nakamoto?

De wallets zijn na analyse al langer actief gebleven en er is geen signaal dat de private key verloren is geweest. Daarmee kunnen we uitsluiten dat de wallets waar deze munten uitkomen toebehoren of toe hebben behoord aan Satoshi Nakamoto. Wel is zeker dat het hier een ‘early adopter’ betreft of in ieder geval één van de eerste cryptofanaten.

Bitcoin bejaarde transacties ongunstig voor de markt

Wel is het zo dat deze transactie, waarmee de Bitcoin naar de markt wordt gebracht voor verkoop, onrust veroorzaakt onder andere beleggers. Dit komt met name door de timing. Er zijn natuurlijk honderden redenen waarom iemand zijn Bitcoin verkoopt. Opvallend is echter dat de bezitter van deze munten zowel dieptepunten als de hoogste prijs aller tijden heeft meegemaakt en desondanks genoeg mogelijkheden zag voor verder rendement. Ook nieuwe koersdalingen (zoals in 2018 en een deel van 2019) schrokken hem klaarblijkelijk niet af.

Bij een financieel motief (lees meer rekeningen dan centen) is er natuurlijk geen verband te leggen. Er is echter zo maar een kans dat deze investeerder, die klaarblijkelijk al bijna 10 jaar meeloopt, iets weet wat zijn vertrouwen een deuk heeft gegeven. Daarom zou het droomrendement van deze handelaar(s) zomaar de nachtmerrie voor andere investeerders kunnen worden. Wij zijn ervan overtuigd dat de toekomstige prijzen en verwachtingen, zoals altijd het antwoord op deze veronderstelling zullen bieden.

Het is natuurlijk sowieso de vraag hoe de markt reageert in deze lastige markt. De invloed van het Coronavirus op de Bitcoin-handel leidt daarbij tot onverwachte extra paniekaanvallen door een effect dat vaak onderschat wordt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Bron: U.today
Reageer op artikel:
8,8 miljoen % rendement op de Bitcoin? Deze investeerder(s) lukte het
Sluiten