Pas op met deze negen ongeautoriseerde tokens en ICO’s

Wat fijn is aan cryptocurrencies  is dat iedereen er in principe mee aan de slag zou kunnen gaan. Wat minder fijn is aan cryptocurrencies is dat in principe iedereen ermee aan de slag zou kunnen gaan. Het voordeel is in dit geval meteen ook een nadeel en behoorlijk vaak blijken cryptocurrencies helemaal niet zo goed in elkaar te zitten. Onlangs waarschuwde de Thaise SEC nog voor negen tokens en ICO’s, welke blijkbaar helemaal niet geautoriseerd zouden zijn door de beurswaakhond.

Investeren in legit ICO’s

Voordat je enigszins met een gerust hard aan de slag kunt gaan met een token of ICO, is het toch wel fijn om te weten dat er goed is nagedacht over de cryptocurrency en dat het bijvoorbeeld ook niet stiekem een soort piramidespel is. Hier komt de SEC bij kijken. Oprichters van cryptocurrencies kunnen namelijk een aanvraag doen voor goedkeuring door de SEC, welke vervolgens gaat kijken of de ICO voldoet aan bepaalde voorwaarden. Ook is het mogelijk om als oprichter van een cryptocurrency je smartcontracts te laten bekijken op ICO portalen door andere ontwikkelaars, zodat eventuele fouten eruit worden gehaald.

ICO cryptocurrencies

Negen dubieuze tokens en ICO’s

Bij negen tokens en ICO’s zou dat dus volgens SEC sowieso nog twijfelachtig zijn, terwijl deze volop worden gepromoot via social media kanalen. De ICO’s en tokens waar het om gaat zijn Every Coin, Orientum Coin (ORT Coin), OneCoin en OFC Coin, Tripxchain Coin (TXC Coin), G2S Expert ICO, Singhcom Enterprise ICO, Adventure hostel Bangkok ICO en Kidstocurrency ICO.

Hoe risico’s

De SEC waarschuwt dat je grote risico’s loopt als je hebt geïnvesteerd in één van deze tokens of ICO’s. Als je nog niet hebt geïnvesteerd, is het uiteraard verstandig om daarmee te wachten totdat alles wel in orde is. Maar zoals we weten blijft het sowieso altijd een risico als je aan de slag gaat met cryptocurrencies. De laatste tijd leken de coins weer in het rood te blijven, hoewel Bitcoin nu toch wel opvallend gedrag vertoont.

Cointelegraph

Reageer op artikel:
Pas op met deze negen ongeautoriseerde tokens en ICO’s
Sluiten