Er zijn inmiddels 94 miljoen PlayStation 4-exemplaren op de markt

De mensen van PlayStation hebben hun cijfers vrijgegeven over het derde kwartaal van het financiële jaar 2019. Dit liep van 1 oktober tot en met 31 december 2018. In dat kwartaal werden er 8,1 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verscheept naar de winkel. Dat is een financiële term die net even iets anders is dan verkocht. Met dat getal zijn er nu wereldwijd 94,2 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 op de markt gebracht en blijft het succes van de PS4 zodoende voor Sony lekker doorgaan.

De PlayStation 4 doet het goed

In totaal zijn er dit financiële jaar nu 15,2 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verscheept. Sony had van te voren verwacht dat het totaal op 17,5 miljoen exemplaren in dit jaar zou uitkomen. Dat betekent dat het bedrijf dit kwartaal 2,3 miljoen exemplaren moet verschepen. Dat lijkt niet een onmogelijke taak, maar er zijn dit eerste kwartaal eigenlijk nauwelijks exclusieve games voor de PlayStation 4. Dus wellicht dat dat nog een uitdaging gaat worden.

PlayStation 4 maakt veel lawaai

Naast de consoles zijn er dit kwartaal natuurlijk ook games verkocht. In totaal zijn er 87,2 miljoen games op de PlayStation 4 verkocht. Dat zijn de games die Sony zelf heeft uitgebracht, maar ook de games die door andere uitgevers op de PlayStation 4 zijn uitgebracht. 37 procent van dit aantal werd overigens digitaal verkocht, wat eens te meer aangeeft dat steeds meer gamers bereid zijn om hun games digitaal aan te schaffen.

Tot slot wordt er binnen de PlayStation-divisie maandelijks geld binnen gebracht via gebruikers die maandelijks betalen voor hun PlayStation Plus-abonnement. Deze heb je nodig om games online te kunnen spelen en staat tegenover dat je elke maand gratis games krijgt. Er zijn inmiddels 36,3 miljoen betalende klanten. Het vorige kwartaal stond dit aantal op 34,3 miljoen, dus er zijn er weer twee miljoen bijgekomen.

Wil je meer lezen over alles dat te maken heeft met de PlayStation 4? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Er zijn inmiddels 94 miljoen PlayStation 4-exemplaren op de markt
Sluiten