Home 8 jan 2019 Mark Hofman

98-inch 8K televisie voert boventoon in nieuwe Sony line-up

Sony komt in 2019 met een gloednieuwe Master Series televisie line-up. Waar de producent vorig jaar de serie voor het eerst introduceerde, maakt het tijdens CES 2019 bekend dat deze een flinke upgrade krijgt. Zo worden de nieuwe Z9G 8K (LCD) en A9G 4K (OLED) modellen onthuld. Maar waar die laatste het doet met 55-, 65- en 77-inch varianten, doet de 8K line-up er een flink schepje bovenop. Naast het gigantische 85-inch model, komt Sony ook met de immens grote 98-inch variant. 

Sony onthult 98-inch 8K televisie

Vorig jaar lanceerde Sony voor het eerst haar Master Series televisie line-up in New York. Een serie die dit jaar, tijdens CES 2019, een flinke upgrade krijgt. Met maar liefst vijf nieuwe varianten is er keuze voor iedereen, zelfs voor degene waarbij de term ‘asociaal groot’ als muziek in de oren klinkt. Naast een 55-inch, 65-inch, 77-inch en 85-inch model, komt Sony ook met het immense 98-inch model. Het mooiste van alles? Die laatste twee zijn nog 8K televisies ook!

98-inch 8K televisie Sony

Zowel de Z9G 8K lijn als de A9G 4K lijn zijn voorzien van dezelfde Picture Processor X1 Ultimate zoals de eerste lichting aan Master Series televisies. De nieuwe 98-inch Z9G voert hierbij de absolute boventoon. Volgens de producent is er een unieke algoritme ontwikkeld voor 8K, wat ervoor zorgt dat elke object in het scherm intelligent gedetecteerd en geanalyseerd wordt. Op deze manier wordt content getoond zoals de makers dit bedoelt hebben en krijg je, met 33 miljoen pixels, het optimale plaatje. Deze technologie zorgt ervoor dat Sony haar 4K schermen heeft kunnen upgraden naar 8K schermen.

Wie een 8K televisie in huis wilt halen van kleine proportie, kan het ook doen met 85-inch. Al is dat ook nog bijzonder groot.

A9G 4K OLED schermen

Wat betreft de A9G OLED televisies uit de Master Series, is het verhaal net een beetje anders. Hierbij draait het niet om het aantal pixels of de resolutie, maar is alles volledig gericht op beeldkwaliteit. OLED’s perfecte zwartwaarden, contrasten en wijde kijkhoeken blijven iets waar LCD anno 2019 niet aan kan tippen. Daarnaast is er met de 55-inch, 65-inch en 77-inch varianten iets meer te kiezen voor de consument. Wie ook waarde hecht aan geweldig geluid zou eerder voor deze modellen moeten gaan, dan met de 8K varianten. Dit heeft alles te maken met de audio drivers die achter het schermpaneel geplaatst zijn.

98-inch 8K televisie Sony

Beide lijnen van Sony’s verbeterde Master Series zijn gewapend met Netflix Calibrated Mode, IMAX Enchanced en Dobly Vision / Atmos. Uiteraard draaien alle toestellen ook op Android TV. Wanneer ze beschikbaar zijn en wat de definitieve prijs is van de nieuwe Master Series televisies, is op dit moment nog niet bekend.

Reageer op artikel:
98-inch 8K televisie voert boventoon in nieuwe Sony line-up
Sluiten