Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 21 sep 2019

A Total War Saga: Troy aangekondigd, verschijnt in 2020

Op het gebied van strategiegames is de pc nog altijd een belangrijk platform. En wanneer het aankomt op dat genre, dan is het ontwikkelaar Creative Assembly die zijn zaakjes het beste vooral elkaar heeft. Dit jaar verscheen de game Total War Three Kingdoms, waarvan je hier de review kunt lezen, en in 2020 kun je aan de slag met A Total War Saga: Troy.

Maak kennis met A Total War Saga: Troy

Troy is niet de eerste game die met de naam A Total War Saga is uitgebracht. In de lente van 2018 verscheen de game A Total War Saga: Thrones of Brittania. Het was een game die qua schaal iets kleiner was dan een gewone Total War-game, maar nog altijd dik de moeite waard was. A Total War Saga: Troy lijkt datzelfde pad te gaan bewandelen.

A Total War Saga: Troy is gebaseerd op de verhalen van Homerus. Het geheel speelt zich af in de setting van het Oude Griekenland, maar dan met een goede dosis fantasie. Daarin is het aan jou om het volk van de Aegean te leiden. Tijdens jouw avontuur maak je regelmatig keuzes die invloed hebben op het pad dat je volgt. Daarbij heb je natuurlijk epische gevechten, maar heb je ook de welbekende campaign map waar je je rijk aanvoert. De onderstaande trailer geeft daar alvast een voorproefje op.

Het is zaak om goede diplomatie te voeren wanneer dat mogelijk is en allianties te vormen. Maar wanneer dat niet lukt, dan mobiliseer je je leger en kies je de aanval. Daarbij kun je gebruik maken van legendarische helden uit de Griekse mythologie, zoals Achilles. Uiteindelijk is het natuurlijk ook mogelijk om de stad Troye te belegeren. Of je daarbij dan ook gebruik kunt maken van een houten paard, dat is nog niet bekend.

A Total War Saga: Troy
Grote legers opbouwen (Bron: Sega)

De game moet in 2020 uitkomen. De kans is daarbij redelijk groot dat hij in mei komt, de maand waarin de laatste grote releases van de game ook zijn verschenen.

Reageer op artikel:
A Total War Saga: Troy aangekondigd, verschijnt in 2020
Sluiten