Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 8 december 2017

A Way Out komt met handige friend pass én nieuwe trailer

A Way Out is de nieuwe coöperatieve game van Electronic Arts. Het is kort door de bocht Prison Break The Game. Het draait om twee broers die samen uit de gevangenis ontsnappen en moeten samenwerken om niet gepakt te worden…

A Way Out wordt vet

Bovenstaande is eigenlijk maar één onderdeel van de game. De ontwikkelaar zelf noemt het een coöperatieve cinematische ervaring. Ideaal om met een vriend op de bank te spelen. Maar het is ook mogelijk om dat met een vriend online te doen. En het mooie is: die vriend hoeft de game niet te kopen.

Elk exemplaar wordt geleverd met een zogenaamde friend pass. Met die pass kan één vriend die de game niet heeft vanuit huis op elk moment samen met jou spelen en samen de game beleven. Het is niet mogelijk voor die vriend om alleen te spelen. Maar aangezien het een lineair verhaal is, hoeft hij het avontuur maar één keer, samen met jou, te beleven.

De game volgens Electronic Arts

Het verhaal over twee unieke personages, Leo en Vincent, begint in de gevangenis, waar de personages een relatie met elkaar moeten opbouwen op basis van vertrouwen. A Way Out is een co-op only game, die je met een vriend(in) op de bank of online moet spelen. Spelers moeten leren samenwerken om Leo en Vincent uit de gevangenis te laten ontsnappen en om ze door het verdere verhaal te navigeren. Koop het spel en kies een vriend(in) die houdt van gevarieerde gameplay en cinematische momenten. Deel daarna de ervaring online via de gratis Friends Pass Trial.

A Way Out

A Way Out heeft daarnaast ook een releasedatum gekregen. De game verschijnt op 23 maart 2018. De game komt dan uit op de PlayStation 4, Xbox One en pc. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze fijne, speciale gamingpagina.

Reageer op artikel:
A Way Out komt met handige friend pass én nieuwe trailer
Sluiten