Mark Hofman
Mark Hofman Tech 26 okt 2018

Samsung’s A8s is het eerste Galaxy toestel zonder bezels

Waar we twee jaar geleden nog nooit gehoord hadden van een notch, zijn ze inmiddels niet meer weg te denken. Samsung, Apple, OnePlus en Huawei zijn onder andere allemaal aan de haal gegaan met een volledig scherm, inclusief kleine inkeping. Maar Samsung weet de volgende stap al snel te zetten. Met de teaser van de Galaxy A8s is hier het eerste Galaxy toestel zonder de notch, maar met een all-screen design. 

Galaxy A8s: Samsung’s eerste

We hebben de laatste tijd veel gehoord over de, nog niet aangekondigde, Galaxy S10. Samsung heeft er zelf nog erg weinig over verteld, maar de geruchten en leaks gaan als warme broodjes over de toonbank. Echter trok de nieuwe A6s eerder deze week onze aandacht. Het was het eerste toestel wat door een derde partij geproduceerd is, iets wat het bedrijf vaker wil doen. Maar toch weet Samsung ons voor een tweede keer te verbazen. De producent heeft de Galaxy A8s getipt: het toestel zonder een notch, maar een klein gaatje in het scherm.

Tijdens de onthulling van de A9s en A6s in China, gaf Samsung ook een kleine teaser voor de Galaxy A8s. Het bedrijf liet weten dat het bezel-loze toestel voorzien gaat worden van een kleine gaatje in het scherm. In dat gaatje zit de camera, wat betekend dat de rest van de voorkant volledig voorzien is van een display.

Samsung Galaxy A6s

Het is geen geheim dat de notch een hype is waar de producenten zo snel mogelijk van af willen stappen. Een all-screen voorkant is erg gewild, maar het bereiken daarvan is nog vrij lastig. Zo is Xiaomi, degene die als eerste met de notch kwam, druk bezig met ontwikkelingen van een all-screen design. Maar ook de nieuwe OnePlus 6T is voorzien van een extreem kleine notch variant.

Er is meer

De bevestiging van het design is overigens niet het enige wat we geleerd hebben over de Galaxy A8s. Stever Hemmerstoffer, een gewaardeerde bron en lekker, heeft meer informatie over het toestel. Zo komt het toestel in drie verschillende kleuren: blauw, groen en zilver. Hartstikke leuk, maar dat is niet het nuttigste wat hij te melden had. Naar verluidt gaat het toestel van Samsung niet beschikken over een in-screen vingerafdrukscanner. Waar smartphones voorheen voor een groot deel voorzien waren van een scanner op de achterkant, gaat in-screen de nieuwe hype worden. Maar daar doet dit toestel dus niet aan.

Recente informatie weet ons wel te vertellen dat de Galaxy A8s het eerste toestel wordt met een Snapdragon 710 processor. Ook weten we dat een 3000mAh batterij toegevoegd wordt aan het toestel. Het triple-camerasysteem en Android 9.0 weten de details af te maken. Verder weten we namelijk vrij weinig over het toestel.

De Samsung Galaxy A8s zal in januari gelanceerd worden door het bedrijf. Een aankondiging op CES 2019 zou dus heel goed mogelijk zijn!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung’s A8s is het eerste Galaxy toestel zonder bezels
Sluiten