Batterij van de toekomst: deze AA-batterij raakt nooit leeg

Tijdens CES 2018 vliegen de gadgets en onthullingen je om de oren. Het is de grootste techbeurs ter wereld. Waslijsten aan bedrijven proberen je aandacht te vangen. Vaak met catchy, futuristische producten. Producten die jij of ik nooit daadwerkelijk zullen gebruiken. Eigenlijk pure marketing dus.

Ossia Cota Forever Battery raakt nooit leeg

Toch, als je goed zoekt, zijn er ook producten die daadwerkelijk een verschil gaan maken. Check bijvoorbeeld de draadloze oplaadtechnologie van Ossia. Dat is een naam die je waarschijnlijk nog vaak voorbij zal gaan komen. Ze hebben een technologie ontwikkelt die je gadgets op kan laden, op dezelfde manier waarop je internet middels wi-fi verstuurd wordt. Het eerste resulterende product is een AA-batterij die je nooit hoeft te vervangen.

Ossia Cota Forever Battery raakt nooit leeg

Het bedrijf demonstreerde twee jaar geleden al een speciale case voor iPhones, die destijds nog niet draadloos opgeladen konden worden. Nu is daar verandering in gekomen. Ossia focust zich daarom op een AA-batterij. Je weet wel, de kleine batterijtjes die in talloze gadgets zitten. De speciale Cota Forever Battery past in elke gadget die AA-batterijen slikt.

De gadget in kwestie is dan in een klap draadloos oplaadbaar. Bestaande elektronica hoeft dus niet aangepast te worden. Dat is een hoge drempel voor veel nieuwe technologie: fabrikanten moeten het ondersteunen. Dat is bij deze bijzondere batterij niet het geval. Het enige wat je als consument nodig hebt, is de speciale oplaadzender van Ossia. De unit die de draadloze signalen naar de Cota Forever Battery verstuurd.

Draadloos je hele huis opladen

Dat oplaadstation kan meerdere batterijen tegelijkertijd draadloos opgeladen houden. Een ideale oplossing voor het smarthome van de toekomst. Een huis vol verbonden meubels, gadgets en apparatuur klinkt leuk, maar is een grote stopcontact-nachtmerrie. Ossia maakt daar met deze technologie korte metten mee.

Nu het slechte nieuws: Ossia heeft nog minstens twee jaar nodig om de technologie door te ontwikkelen. De panelen die de energie draadloos versturen moeten kleiner worden, efficiënter. Vervolgens zullen de eerste producten naar grote commerciële klanten worden uitgerold. Denk aan fabrieken, of grote winkels. Pas daarna kunnen wij als consumenten met deze schitterende technologie aan de slag. Hopelijk werkt het ook echt zo goed, als het klinkt. Check ondertussen hier alle onthullingen van CES 2018.

 

 

 

Reageer op artikel:
Batterij van de toekomst: deze AA-batterij raakt nooit leeg
Sluiten