Daniel Koster
Daniel Koster 10 jun 2015

Aan huid geen gebrek met Skinbook: hét oefenboek voor tatoeëerders

Het zetten van een tattoo kun je niet leren door enkel een boek te bestuderen. Het is iets wat je met je handen moet doen en wat je dus in de praktijk moet oefenen. Het probleem is echter dat je niet voor de leer mensen gaat onder tatoeëren. Dit kan desastreuze gevolgen hebben. Toch moet je op de één of andere manier ervaring op doen om het tatoeëren wel onder de knie te krijgen. Skinbook maakt dit mogelijk.

Skinbook

Het klinkt een beetje onsmakelijk, Skinbook. Bij ons vormde zich namelijk een beeld in het hoofd van een boek vol met stukken huid. Het werkelijke Skinbook is gelukkig wat minder luguber. Het boek bevat namelijk allerlei verschillende pagina’s die van kunstmatige huid zijn gemaakt. De verschillende pagina’s beelden elk verschillende delen van het menselijk lichaam af. Zo kun je dus als tattoo-artiest jouw skills met betrekking tot specifieke onderdelen van het lichaam bijspijkeren. Of voordat je een lastige tatoeage moet zetten nog even een keer oefenen. Uiteraard is het boek niet enkel handig voor beginners. Ervaren artiesten kunnen namelijk hun creativiteit kwijt in het boekje en daarbij ook nog eens zien hoe de tatoeage (of verschillende tatoeages) er samen uit zien.

Verkrijgbaar

Het Skinbook is naar onze mening een slim idee om de kunst van het zetten van een tatoeage onder de knie te krijgen. Want laten we eerlijk wezen, een mislukte tatoeage is iets wat je niemand toewenst. Het is alleen nog onduidelijk of het boek daadwerkelijk verkocht gaat worden. Tot nu toe is Skinbook in ieder geval onderdeel van een marketingcampagne van Tattoo Art Magazine. Als zij genoeg interesse voor het boek ontvangen zal het wellicht wel worden verkocht. Houd het magazine dus goed in de gaten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aan huid geen gebrek met Skinbook: hét oefenboek voor tatoeëerders
Sluiten