Malou van Oosterhoud
Malou van Oosterhoud 23 jan 2017

Zo ziet de aarde er over 500 jaar uit volgens genie Neil deGrasse Tyson

Hoe zal de wereld er over vijfhonderd jaar uitzien? Is de aarde bevolkt met allerlei vormen van buitenaardse wezens? Zal Nederland nog steeds door dijken worden beschermd of is de fiets vervangen voor een waterfiets? Neil deGrasse Tyson heeft antwoorden paraat.

Astrofysicus Neil deGrasse Tyson ken je waarschijnlijk wel. Hij is de presentator van de radioshow en podcastStarTalk Radio‘. Die gaan over het universum, astronomie en natuurkunde. Maar misschien komt hij je vooral bekend voor door zijn meme of één van zijn optredens op tv.

aarde

In deze video geeft hij antwoord op de vraag hoe hij denkt dat de aarde er over vijfhonderd jaar uitziet en dat is behoorlijk interessant.

Het wordt knus op aarde

Vooral Neil’s assumptie dat als de bevolking zo blijft doorgroeien er dan alleen plaats is om rechtop te staan vinden we bizar. Dat we dan steeds hoger moeten bouwen vinden we niet gek, maar onder de grond? Gelukkig kan er in vijfhonderd jaar veel gebeuren. Als het aan Elon Musk ligt hebben we straks een kolonie op Mars, dus wie weet hoe het er te zijner tijd voorstaat.

Reageer op artikel:
Zo ziet de aarde er over 500 jaar uit volgens genie Neil deGrasse Tyson
Sluiten